När är det bästa vädret i Thailand?

Undrar du när det är bästa tiden – vädermässigt – att resa till Thailand? Här får du tipsen inför din resa till det här vackra paradiset!

Longtailbåt, havet i Thailand

I Thailand styrs klimatet av så kallade tropiska monsunregn och man delar upp säsongerna i tre perioder: varmsäsong, regnsäsong och kallare säsong. Generellt är vädret varmt och fuktigt året om i hela landet. Vi kan nog alla hålla med om att sol och värme är viktiga ingredienser för vårt välbefinnande, så då är Thailand därför perfekt för alla värme- och soldyrkare.

Strand på Koh Samui | Resfeberbloggen

Vädret i södra Thailand

Den södra delen av Thailand med sina kustområden, styrs enbart av två säsonger; regnsäsong och torrsäsong. Lyckligtvis infaller inte denna regnperiod samtidigt på Thailands två kuster vilket betyder att vi turister kan njuta av Thailands strålande väder året om. För oss som älskar strand och bad är detta en fantastisk möjlighet till skön och behövlig avkoppling. Välj mellan västkusten och östkusten, beroende på när du vill åka!

Thailands västkust passar november – mars

Thailands västkust, med bland annat Krabi, Phuket, Krabi, Phi Phi och Kaho Lak har regnperiod mellan april och oktober. Därför är det bäst att åka hit under vintern. Som dyrast är det över jul och nyår och under sportlovsveckorna i februari.

Thailands östkust passar januari – augusti

På östkusten, med bland annat Koh Phangan, Koh Samet, Koh Chang och Koh Tao, kommer det mesta av regnet under perioden september – december.

 

Din flygresa, vädret på din favoritort och lite till

Om du funderar på att boka en flygresa till Thailand, se till att göra det i god tid. Hur ser din situation ut? Hur länge ska du vara borta? Ska du resa runt eller vara på samma ställe under hela vistelsen? Börja fundera kring ifall det lönar sig att boka hotell i förväg, eller leta efter hotell på egen hand. Om det är din första resa till Thailand, se då till att läsa på lite om Thailands kultur, seder och bruk. Ett tips är att tänka på vilka kläder man ska ta med sig – vad är det för säsong och hur ser just din resplan ut? Kommer du vilja besöka olika tempel och hur klär man sig då? Skall du besöka Mae Hong Son eller Chiang Rai under den ”kallare säsongen” är det troligtvis en bra idé att ta med sig lite varmare kläder. Besök gärna sidan för den thailändska turistmyndigheten för mer tips och information om Thailändska seder och bruk.

Vi vill gärna veta mer om dina funderingar kring Thailand. Vilket är ditt favoritminne från Thailand? Har du något tips som du vill dela med dig av? Tipsa då andra resesugna Thailandsresenärer i kommentarsrutan nedan.

Boka flyg och hotell till Thailand
Boka flyg till Thailand
Boka hotell i Thailand

Det här inlägget postades i Resmål Asien, Thailand och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *