Sevärdheter i London – upplev gamla traditioner på Tower of London

Livliga London lockar och fascinerar med en hel mängd sevärdheter och kan konsten att förtrolla sina turister med sitt stora och breda utbud av attraktioner. Gåtfulla Tower of London lockar nästan 2,5 miljoner turister årligen och är ett måste under en weekend i London.


Denna medeltida, kungliga borg har genom åren haft en hel de olika funktioner och hunnit vara en fästning, ett kungligt palats, avrättningsplats och ett fängelse. Denna magnifika fästing ligger vid Themsens norra strand och bär på en väldigt gammal legend om korparna. Om traditionen om korparna bryts, kommer riket att gå under.

Korparna på det vita tornet
White Tower är den äldsta av borgens byggnader och påbörjades år 1078. Här vakar korparna över det brittiska riket. Legenden säger att minst sex korpar måste finnas på Towern och om dessa flyttas, kommer riket att falla samman.

Det finns olika teorier om hur legenden har uppstått, men ingen vet säkert. Idag vakar åtta korpar över Towern och är vingklippta för att inte kunna flyga iväg. Tower of Londons trogna väktare kallas Yeomen Warders (Beefeaters) och en av dessa bär på den speciella titeln ”Ravenmaster”. Dennes speciella uppgift är att ta hand om korparna. Yeoman Warders, också kända som Beefeaters, bär på mörkblåa uniformer med röda detaljer och är väldigt hjälpsamma och kunniga guider.

De korparna som idag bor och vakar över borgen heter Gwlum, Thor, Hugin, Munin, Branwen, Bran, Gundulf och Baldrick. Den äldsta korpen på Towern blev 44 år och kallades Jim Crow. Visst känner vi igen namnen?

Den starka och gåtfulla korpen har under världshistoriens gång många gånger använts som en symbol inom mytologin. Inom den nordiska mytologin har vi legenden om korparna Hugin och Munin, som satt på guden Odens axlar, såg och hörde allt. Inom keltiska myter associeras korparna med gudinnan Morrigan och sjögudens son Bran Fendigaid.

Besök VisitBritain.com för att ta reda på om en annan tradition på Tower of London, den traditionella stängningsceremonin Ceremony of the Keys, som har hållits oavbrutet varje kväll under 700 år. Läs gärna om nya direktlinjer från Stockholm och Göteborg för resetips under våren.

Har du sett korparna på Towern eller vet du något mer om legenden? Lämna gärna en kommentar. Du kan också gå in på vår Facebook sida Vi älskar London och kommentera blogginlägget där.

Sevärdheter i London – upplev gamla traditioner på Tower of London 5.00/5 (100.00%) 2 votes
Det här inlägget postades i England, London, Resmål Europa, Storbritannien och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Sevärdheter i London – upplev gamla traditioner på Tower of London

  1. Erika skriver:

    Jag och min kille gjorde detta för några år sen. Det var dags att faktiskt turista lite i London, efter ett stort antal resor som förut bara handlat om shopping, shopping, shopping…! Vi blev guidade runt av en beefeater som var en väldigt rolig kis! Fängelsehålorna var bäst och så historien om korparna. Om jag minns rätt så köpte vi inträdesbiljetterna i innan vi reste, på boxoffice.se

  2. Pingback: Flyg till Manchester – upplev kultur och fotboll | www.resfeber.se/blogg/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>