Weekend i Budapest: 6 saker du inte får missa. Gästbloggare Sofia Zetterqvist

Budapest är ett hett weekendresmål just nu, och det passar lika bra att besöka staden på så väl hösten som på våren. Vår gästbloggare Sofia som driver bloggen fantasiresor.se har i dagens inlägg samlat sina sex favoriter och tips till Budapest. Spana in här!

Byggnad Budapest

Budapest är som en blandning av Berlinsk bohem och Österrikisk wienervals. En stad att bli kär i på mer än ett sätt. Jag blev kär direkt! Bäst är att åka dit en gyllengul hösthelg eller till majsolens strålar. Romantik för paret, kreativ påfyllning för dig som är singel. Budapest har något för de flesta helt enkelt.

Här kommer Fantasiresors tips för en helg i denna österns Paris – eller som jag hellre skulle kalla det: österns Berlin.

Kerály utca

#1. Kerály utca

Budapest delas av floden Donau i två delar, Buda och Pest. Buda är den frodiga delen och Pest den roliga. På Pest-sidan har du först lyxhotell och lounge-barer längs med flodens kant. Börjar du gå österut passerar du snart de turistigare kvarteren men efter ett tag hamnar du i distrikt 7 och i mitt tycke den intressantaste delen av Budapest. Distrikt 7 var judarnas kvarter men omvandlades under andra världskriget till ett ghetto. Idag har det, ungefär som Kreuzberg i forna Västberlin, utvecklats till stadens trendigaste område. Pulsådern är Kerály utca som kantas av små kaféer, vintagebutiker och en kreativ anda i allmänhet. Här bör du bo enligt mig.

pannkaksfrukost på Gundel Etterem

#2. Pannkaksfrukost på Gundel Etterem

En pannkaksfrukost på Gundel Etterem är ett måste under ditt Budapestbesök. Gundel Etterem serverar sina världskända Gundel palacsinta som består av pannkakor med valnötskräm och varm rinnande chokladsås i överflöd. Kaféet ligger precis bredvid Szechényi-badet och gör det alltså till den ultimata starten på en badmorgon.

Szechényi badet

#3. Dopp i ett ungerskt bad

Det kanske kan verka klyschigt men du måste besöka ett ungerskt bad. Åtminstone Szechényi-badet. Trots guideböckernas rekommendationer och resereportagens hyllningar är inte Szechényi-badet så turistigt som man skulle kunna tro. Här flyter du bäst runt i det 38-gradiga vattnet och bara njuter. Tittar på runda ungerska damer i badmössa och ungerska män i mustasch som spelar schack. Glöm inte pannkaksfrukosten innan eller efter.

Hamburgar på Menza Restaurant

#4. Hamburgaren på Menza Restaurant

Kötiden om man inte bokat bord till denna pärla avslöjar genast dess popularitet. Men det är värt varenda minut. Valet är enkelt: ta hamburgaren!

Kerály utca

#5. Dricka drinkar i en trädgård

Kert betyder trädgård på ungerska och sådana kan du hitta många av, särskilt i kvarteren runt Kerály utca i distrikt 7. Färgglad inredning, hängmattor och konst i alla dess former är snarare en regel än ett undantag. Två ölträdgårdar som blev mina favoriter är Kőleves Restaurant och Szimpla Kert.

Saluhallen Nagycsarnok

#6. Promenad i saluhallen Nagycsarnok

Finns det något härligare än att strosa runt i en enorm saluhall med konstiga små förpackningar, dignande korvar i alla storlekar, färska grönsaker och kryddsäckar att stoppa ner fingrarna i som Amelie från Montmartre? Nagycsarnok i Budapest är enorm med tre våningar av härligheter. Här kan du också äta lunch och köpa virkade dukar. Helt klart besöksvärt.

Text & foto: Sofia Zetterqvist, fantasiresor.se
Du hittar fler tips i Resfebers guide till Budapest här!
Boka en weekend till våren? Vårt tips är att satsa på en lyxweekend i Budapest, du får mycket för pengarna och kan njuta till fullo utav en av Europas vackraste städer.

Boka flyg och hotell till Budapest

Boka flyg till Budapest

Boka hotell i Budapest

Boka weekend till Budapest

Boka sevärdheter och sightseeing här

Weekend i Budapest: 6 saker du inte får missa. Gästbloggare Sofia Zetterqvist 4.73/5 (94.55%) 11 votes
Det här inlägget postades i Budapest, Resmål Europa, Ungern och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar till Weekend i Budapest: 6 saker du inte får missa. Gästbloggare Sofia Zetterqvist

 1. Pingback: Gästbloggar hos Resfeber | Fantasiresor - reseblogg, reseguider & resdrömmar!

 2. Anna skriver:

  Budapest är verkligen en super mysig stad, en av få ställen jag kan tänka mej att åka till mer än en gång! Jätte fin blogg =)

 3. Lena i Wales skriver:

  Tack för trevliga restips!

 4. Fantastiska restips som alltid Sofia! :) Budapest är ju såklart ett måste för mig i framtiden och ska se om vi inte kan trycka in det i backpackingen nästa år..

 5. Pingback: Gästbloggar hos Resfeber | Fantasiresor

 6. Pingback: Budapest 19-21 maj 2017 | Pearltrees

 7. Mia skriver:

  Hej Sofia,
  trevliga bilder och tips!
  Jag undrar om du kan tipsa om bra spårvagnsrutter som man kunde åka för att se bästa delarna av staden.
  Jag har också hört om ett känt konditori som är ett ”måste” att testa, känner du till det?

  Snällt av dig att dela med dig bilder och tips, tack!
  Mia

  • Resfeber skriver:

   Hej Mia! Kul att höra! Ett tips är ta de gula spårvagnarna som går genom nästan hela staden. De är gamla men charmiga och det är lätt att hoppa på och av. En känd tur är att ta linje 2 utmed Donau på Pestsidan. Budapest har caféer från 1800-talet så det finns många fina att besöka. Många säger att Café Gerbeaud är ett av de absolut bästa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *