Gå på Afternoon Tea i London

Afternoon Tea

Hemtrevligt, mysigt och en härlig känsla i magen! Så kan man beskriva en Afternoon Tea. Särskilt populärt under våren eller hösten när du bara vill mysa. Ta en paus från turistandet i London och njut av en kopp te och några smarriga scones.

Vad är Afternoon Tea?

En Afternoon Tea är ett mindre mål mat mellan lunch och kvällsmat och serveras ofta mellan 14 och 17. När du beställer en dukas det upp en kanna te tillsammans med fingersmörgåsar, hembakta scones, smaskiga bakverk, läckra kakor och färsk frukt. Smörgåsarnas pålägg kan vara allt från ost, clotted cream, lemon curd, marmelad, ägg och leverpastej. Kakorna är både mjuka och hårda och det finns garanterat något för alla smaker! Även te-menyn är bred och av finaste kvalité.  På vissa ställen kan du även lyxa till det med ett glas bubbel!

Afternoon Tea i London

 

Varifrån kommer den?

Afternoon Tea-trenden har vuxit sig starkare genom åren och idag serveras den på många ställen runt om i världen. Men traditionen har funnit i Storbritannien sedan 1830-talet. Hertiginnan Anna av Bedford började då bjuda in sina vänner på eftermiddagste eftersom lunchen serverades tidigt och middagen först senare på kvällen. Ett annat ord för samma sak är low tea, ett namn som kommer från att man dricker teet från ett lägre soffbord.

Scones i London

 

Tips på Afternoon Tea i London

I London serveras Afternoon Tea både på större och mindre hotell och kaféer så du kommer verkligen inte att ha några problem att hitta något. Men ett tips är att förboka biljetter hemifrån om du valt ut ett särskilt ställe. Här får du några tips på vart du kan gå!

Afternoon Tea på Waldorf Hilton

Waldorf Hilton är ett hotell vid Convent Garden i West End där du kan njuta av te och kakor innan eller efter musikalbesöket. Menyn är traditionell med fingersmörgåsar, hembakta scones, bakverk och de finaste tesorterna du kan tänka dig. Eftermiddagsteet serveras i hotellets eleganta restaurang Homage bland kristallkronor och livemusik på harpa.

Adress: Aldwych, London
Boka biljetter

 

Afternoon Tea på The Rubens at the Palace Hotel

Vill du njuta av en kopp te med utsikt över Buckingham Palace-stallet? Då ska du boka bord på The Rubens at the Palace Hotel. Här skapar bagaren Danielle underverk och det serveras fantastiska smörgåsar, morotsmuffins och scones.

Adress: 39 Buckingham Palace Road, Westminster, London
Boka biljetter

 

Afternoon Tea på The Ritz

The Ritz sägs haft den första tesalongen där kvinnor fick dricka sitt Afternoon Tea utan sällskap av sin man. Här serveras 18 sorters te och varma scones på finaste servisen och silverbestick. Förhöj den lyxiga stämningen med ett glas champagne! Se till att vara ordentligt uppklädd och bord måste bokas flera månader i förväg.

Adress: 150 Piccadilly, London
Boka bord

 

Afternoon Tea på Themsen

Vill du ta en flytande Afternoon Tea på Themsen? Då ska du boka en båtkryssning och njuta av engelska klassiker till en fantastisk utsikt över staden från havets håll. Båten avgår från City Cruise från Tower Pier, på Lower Thames Street i London.

Boka biljetter

Fler Afternoontips:
En lektion i Afternoon Tea | Afternoon Tea i London | 7 tips på Afternoon Tea

Te i London.

Visst blir man sugen på att åka till London och på gå Afternoon Tea?!

Boka weekend till London
Boka flyg och hotell till London
Boka flyg till London
Boka hotell i London
Boka upplevelser i London

 

 

Gå på Afternoon Tea i London 5.00/5 (100.00%) 2 votes
Det här inlägget postades i England, London, Mat och dryck, Resmål Europa, Storbritannien och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Gå på Afternoon Tea i London

  1. Solrunn skriver:

    Kan även rekommendera afternoon tea på Landmark, 10/10! På min blogg tipsar jag om lite billigare saker att göra i London: https://20pund.wordpress.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *