Annons:

Gruppresa till Riga

Är ni 10 personer eller fler?
Vi bokar flyg, hotell, konferens, middagar, utflykter, teamaktiviteter.
Berätta om era önskemål så tar vi ta fram den bästa offerten till er.

Gör din förfrågan här!

Ring oss 0770 - 45 66 77

Vi har öppet vardagar: 09.00-17.00
Sänd oss ett mail: gruppresor@resfeber.se

Riga

Vi kan varmt rekommendera Riga för er gruppresa, det är kort flygtid, promenadavstånd till det mesta och låg prisnivå. Vad är viktigt för er? Flygtider, läge och standard på hotellet, bra konferensmöjligheter, teambuildingaktiviteter eller ska ni göra studiebesök? Kontakta oss så hjälper vi er på vägen fram till en lyckad resa. 

Läs mer om vilka aktiviteter vi rekommenderar både för gruppresan och konferensen nedan!

Riga toppar alltid listorna för våra grupp- och konferenskunder. En gruppresa till Riga är både prisvärd och bekväm. Under årens lopp har vi arrangerat många resor till Lettlands huvudstad och vi vet därför bättre än de flesta vart man till exempel bäst intar sin middag. Att ha sin konferens utomlands istället för hemma i Sverige behöver inte bli
+

dyrare, däremot ger det många nya intryck att bära med sig hem. Denna gamla Hansastad har många fina byggnader och fasader väl bevarade. Idag är staden noterad på världsarvslistan av UNESCO, i Riga finns en stor samling av vackra Art Noveaubyggnader. Men här finns även många ovanliga kyrkor och medeltida byggnader. Vill ni fördjupa er i historien, besök Ockupationsmuséet- en skrämmande utställning om Lettlands historia. Vi på Resfeber anlitar kunniga guider och sätter ihop en sightseeing som passar just er grupp.
Nere i källarvalven finns flera populära medeltidsrestauranger. Ljudet av levande musik och människor i Bröderna Lejonhjärta-trikåer gör att ni känner er som på besök i Ronja Rövardotters värld. Här hittar ni även moderna skybarer och trendiga restauranger med många annorlunda kök, man kan till exempel hitta både mat från både Armenien och Georgien.

Vi rekommenderar Riga för en gruppresa då det är kort flygtid, promenadavstånd till det mesta och låg prisnivå. Kombinera med spa och en promenad längs långa och vita stränder i närbelägna kurorten Jurmala.

-
Vy över Riga

Idéer och förslag på aktiviteter, teambuilding och sightseeing

Dag01

Transfer och sightseeing

När vi landar på flygplatsen i Riga möts vi av en guide som står redo med buss för att ta oss in till stan på ett enkelt och smidigt sätt. Efter 25 minuter...

När vi landar på flygplatsen i Riga möts vi av en guide som står redo med buss för att ta oss in till stan på ett enkelt och smidigt sätt. Efter 25 minuter är vi framme i centrala Riga och då börjar en timmes guidning där vi kommer få en bra överblick för vår fortsatta tid i staden.  Vi kommer få se de vackra Art nouveau kvarteren, delar av Gamla stan och till sist National teatern och Frihetsmonumentet som har stor betydelse för landets historia. När rundturen är klar blir vi avsläppta på hotellet och det är dags att checka in för en stunds vila innan kvällen fortsätter.

Alla älskar choklad!

Lettland har en lång tradition av choklad- och tryffeltillverkning. Under denna workshop får vi lära oss hur man kan kombinera chokladen med andra traditionella lettiska produkter som...

Lettland har en lång tradition av choklad- och tryffeltillverkning. Under denna workshop får vi lära oss hur man kan kombinera chokladen med andra traditionella lettiska produkter som likören Riga Black Balsam och lettiskt rågbröd. Till sist får vi också göra varsin tryffel som antingen kan avnjutas på plats eller paketeras vackert för att kanske ta med sig hem som present?  

Lyx som inte kostar skjortan

När stora internationella stjärnor och kungligheter besöker Riga passar många av dem på att äta på Restaurang Vincents, så varför gör inte vi det...

När stora internationella stjärnor och kungligheter besöker Riga passar många av dem på att äta på Restaurang Vincents, så varför gör inte vi det också? Här tillreder köksmästaren Martin Ritins kött, fisk och grönsaker som är hämtat från ekologiska gårdar och odlingar runt omkring i Lettland.  Här lovas en smakupplevelse som sent kommer att glömmas.

Dag02

Konferens

Håll er konferens på ert hotell. När man är utanför den vanliga hemmamiljön brukar man se saker i andra vinklar.

Håll er konferens på ert hotell. När man är utanför den vanliga hemmamiljön brukar man se saker i andra vinklar.

Blanda Riga Balsamcocktails

Riga black balsam är Lettlands nationaldryck som skapades för över 250 år sedan som en medicin som skulle bota flertalet sjukdomar. Idag skrivs den inte ut på recept, den...

Riga black balsam är Lettlands nationaldryck som skapades för över 250 år sedan som en medicin som skulle bota flertalet sjukdomar. Idag skrivs den inte ut på recept, den köps i butik - och dricks ren eller blandas i drinkar och cocktails. Vi träffar en bartender på någon av Rigas alla mysiga barer och lär oss lite mer om Riga black balsam men framför allt så lär vi oss hur man blandar en god drink som vi sedan får provsmaka. Bartendern kommer också servera två andra drinkar med Black Balsam, vilken kommer du gilla bäst?

Shopping & Cooking

Vi möter vår kock på centralmarknaden som är inrymd gamla hangarer som från början byggdes för att angöra zeppelinare. Nu finns här istället en av...

Vi möter vår kock på centralmarknaden som är inrymd gamla hangarer som från början byggdes för att angöra zeppelinare. Nu finns här istället en av Östeuropas största marknader med allt från livsmedel till kläder och skor. Här kommer vi inhandla delar av det vi behöver till den middag vi ska tillaga. När shoppingen är klar går vi tillsammans till en restaurang där vi under instruktioner av vår privata kock lagar maten som vi senare kommer äta tillsammans.  

Dag03

Riga Sovjet style

När vi kommer ut från hotellet står bilar av sovjetiska märket Lada och väntar på oss. Bilarna är från 80-talet och är gamla fina klenoder. Dessa tar...

När vi kommer ut från hotellet står bilar av sovjetiska märket Lada och väntar på oss. Bilarna är från 80-talet och är gamla fina klenoder. Dessa tar oss sedan runt i staden och låter oss besöka olika byggnadsverk som byggdes under de många år som Lettland ingick i Sovjetunionen. Vi kommer bland annat att få åka upp i det maffiga ”Academy of Science tower” där vi kommer få en otrolig utsikt över hela staden och floden Daugavas utlopp i Rigabukten. Till sist åker vi vidare till den gamla sovjetiska flygplatsen som har varit övergiven de senaste 20 åren. Här får de som vill testköra bilarna.

Testa på lerduveskytte

Bara 30 minuter från centrala Riga sprider ängar och skog ut sig åt alla håll – en perfekt plats för att prova på lerduveskytte. Under några timmar...

Bara 30 minuter från centrala Riga sprider ängar och skog ut sig åt alla håll – en perfekt plats för att prova på lerduveskytte. Under några timmar får vi lära oss grunderna i skytte av professionella instruktörer. Till slut har vi förhoppningsvis lärt oss att hantera geväret så pass bra så att vi lyckas träffa någon av de lerduvor som skjuts upp i skogsgläntan framför oss.  

Espa Spa

Vad passar bättre som avslutning efter en fullspäckad och händelserik helg än några timmars avslappning på ett av Rigas många spa. På Espa spa i centrala...

Vad passar bättre som avslutning efter en fullspäckad och händelserik helg än några timmars avslappning på ett av Rigas många spa. På Espa spa i centrala Riga kan man njuta i flera olika sorters pooler och bastu. Eller varför inte en massage eller annan rogivande behandling? Här kan man också bli serverad en hälsosam lunch. Om helgen har varit extra intensiv och krafterna tagit slut serverar de även olika energigivande smoothies.

Hotellförslag

Gruppresor

Resfeber Grupp & Konferens har sedan starten 1998 arrangerat över 8000 prisvärda och lyckade gruppresor. Vi bokar in allt från företagets konferensresa med flyg, hotell, middagar och arrangemang, till föreningens årliga flygresa till Dublin.  

Välkommen med din förfrågan!

Ring oss 0770 - 45 66 77

Vi har öppet vardagar: 09.00-17.00
Sänd oss ett mail: gruppresor@resfeber.se


Gör din förfrågan här!

Kunder som valt att RESA med oss

 • r-elkraft-200x150 (2).jpg
  Jonas Westin Elkraft Sverige AB

  "Alla var extremt nöjda! Jag tackar ännu en gång för den hjälp vi fått och hoppas vi gör om denna resa. Jag kommer kontakta Er utan att blinka!"

 • folkpool_200x150
  Ulf Dencker Folkpool

  "Denna gång frågade jag ytterligare två företag om offerter, men ni håller måttet: bra pris, snabb och bra service -med andra ord: NI ÄR BÄST!!"

 • colada_200x150 (2).jpg
  Anne Bendrik Colada

  "Under alla år av samarbete har den personliga servicen varit slående. Våra konferensresor har varit suveränt planerade och vi är mer än nöjda!"

 • svarta-bjorn-200x150
  Mikael Karlsson Svarta Björn

  "Vår årliga mat- och vinresa är alltid en succé. Jag rekommenderar Resfeber till alla som ska boka en gruppresa."

 • srf.png
 • krona.png
 • iata.png

Resfeber innehar IATA-licens och har statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.

Resfeber ägs av Resia AB, en av Nordens största resebyråkedjor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår även Bengt-Martins AB samt varumärkena Cruise Market, Hyttespecialisten, Flygofar och Boxoffice. Resia Travel Group har sitt huvudkontor i Göteborg och innehar IATA-licens och har statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.