Annons:

Boka hotell i Helsingfors

Här på Resfeber bokar du med fördel ditt hotell i Helsingfors. Välj den prisklass som passar dig: vi har ett brett utbud av hotell. Det mesta av stadens centrum ligger vid vattnet, så om du är ute efter ett hotellrum med havsutsikt, så ska det nog gå att ordna.

Ett bra utgångsläge för ett besök i Helsingfors är att hittar ett hotell i närheten av Salutorget, där bland annat stadshuset och Presidentens slott ligger. Härifrån är det gångavstånd till Uspenskijkatedralen, den största ortodoxa kyrkan i Nord- och Västeuropa. Med dess röda tegel och gyllene kupoler är den ett av de synligaste tecknen på det ryska inflytandet i Finlands historia. I närheten finns också det stora
+

köpcentret Stockmann, och en liten bit norrut finner du det storslagna Senatstorget. Alldeles intill, uppe på en platå, ligger Helsingfors domkyrka, ritad i nyklassisk stil av Carl Ludvig Engel.

Ett besök på världsarvsklassade sjöfästningen Sveaborg är också att rekommendera. Sveaborg ligger på flera öar vid infarten till Helsingfors, och är Sveriges genom tiderna dyraste försvarsprojekt.

Som du märker finns det mycket att se i Helsingfors, men trots detta vill vi ändå rekommendera att du stannar på ditt hotell för att få dig ett äkta finskt bastubad, något som erbjuds även på de flesta billiga hotell i staden.

-
Senattorget, Helsingfors, Finland.

Vädret i Helsingfors

9° max / 2° min

Växlingskurs

1 EUR / 10,16 SEK

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.