Annons:

Boka hotell i Menorca

Resfeber kan erbjuda ett brett urval av hotell på Menorca. Här hittar du boende i alla prisklasser från lite enklare billiga hotell som passar den som reser på en mindre budget till eller vill lägga resekassan på något annat till lyxhotell för dem som vill sätta lite extra guldkant på semestern.

 Menorca är mindre exploaterad än sin större grannö Mallorca, men har en fantastisk natur att erbjuda med de många vikarna med turkost vatten som en given höjdpunkt. De allra flesta anländer till Menorca med flyg, och då kommer man till flygplatsen utanför öns största stad Mahón, eller Maó som den heter på katalanska.

Avstånden på ön är korta, från nordkusten
+

till sydkusten är det ungefär två mil, medan sträckan mellan väst- och östkusten är drygt fem mil. Det innebär att man med fördel kan väja ett hotell i någon av de båda städerna Mahón eller Ciutadella och därifrån med hyrbil ta sig vart man än behagar på ön. Mahón är känt för att ha gett namn åt majonnäsen, och för sin goda ost, Queso de Mahón, som du kan köpa direkt på många bondgårdar i området.

Vill du hellre bo direkt vid någon av öns många vikar, eller calas som de heter här, finns det gott om hotell som ligger alldeles intill vattnet.

-

Vädret i Menorca

17° max / 10° min

Växlingskurs

1 EUR / 10,16 SEK

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.