Annons:

Vid resor till/från USA och vid mellanlandning i USA behöver flygbolaget och tullpersonalen följande information:

1 – ESTA (Electronic System for Travel Authorization)
2 – SFPD (Secure Flight Passenger Data)
3 – APIS (Advanced Passenger Information System)

ESTA är ett inresetillstånd som ni själva fyller i och ansöker om i god tid före avresa. Du finner mer information och länk till officiella hemsidan för ESTA om du trycker här.

Från och med 1 januari 2016 kan inte svenska medborgare som har besökt Iran, Irak, Syrien, Sudan eller Jemen efter den 1 mars 2011, eller har dubbla medborgarskap i något utav dessa länder besöka USA enbart med ESTA ansökan, dessa måste ansöka om Visum via USAs ambassad i Stockholm.

SFPD skickas per automatik till flygbolaget i samband med att du genomför din bokning på vår hemsida. Du behöver inte kontakta Resfeber eller flygbolaget om detta före din avresa. Uppgifterna du lämnar på vår hemsida i samband med din bokning måste överensstämma med dem som står i passet.

APIS är passinformation. Du lämnar denna till flygbolaget i samband med incheckningen.


 

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.