Annons:

Vid resor till/från USA och vid mellanlandning i USA behöver flygbolaget och tullpersonalen följande information:

1 – ESTA (Electronic System for Travel Authorization)
2 – SFPD (Secure Flight Passenger Data)
3 – APIS (Advanced Passenger Information System)

ESTA är ett inresetillstånd som ni själva fyller i och ansöker om i god tid före avresa. Du finner mer information och länk till officiella hemsidan för ESTA om du trycker här.

Från och med 1 januari 2016 kan inte svenska medborgare som har besökt Iran, Irak, Syrien, Sudan eller Jemen efter den 1 mars 2011, eller har dubbla medborgarskap i något utav dessa länder besöka USA enbart med ESTA ansökan, dessa måste ansöka om Visum via USAs ambassad i Stockholm.

Viktig information! Efter den 31 mars 2016 ska alla resenärer som utnyttjar ESTA uppvisa ett biometriskt pass. Passet ska utöver informationen om passets ägare innehålla ägarens biometriska särdrag och namnteckning. Alla pass som utfärdats till medborgare i de nordiska länderna efter 2012 bör uppfylla detta krav. Om man ska till USA efter den 31 mars 2016 och inte har ett biometriskt pass bör man ansöka om ett nytt pass alternativt ansöka om visum på den amerikanska ambassaden. 

SFPD skickas per automatik till flygbolaget i samband med att du genomför din bokning på vår hemsida. Du behöver inte kontakta Resfeber eller flygbolaget om detta före din avresa. Uppgifterna du lämnar på vår hemsida i samband med din bokning måste överensstämma med dem som står i passet.

APIS är passinformation. Du lämnar denna till flygbolaget i samband med incheckningen.


 

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.