Annons:

Här hittar du svar på frågor under din resa.

Under resan
 • Behöver jag betala skatt på hotellet?

  På vissa hotell tillkommer en lokal skatt eller en resort fee, vilken betalas av resenären på plats.

   

 • Är det tillåtet att köra med bilen utanför normalt vägnät?
  Nej, försäkringarna täcker inte bilen om den körs utanför det normala vägnät, s.k. offroad.

   

 • Behöver jag en extra försäkring till min hyrbil?

  Om du på hyreskontraktet skriver på att du önskar någon frivillig extraförsäkring, uppgradering till större bilkategori eller dylikt kan du inte i efterhand reklamera att du inte önskade denna/dessa.

  Läs därför noggrant igenom vad du skriver under när du avhämtar hyrbilen. Var också medveten om att lokal skatt betalas på allt som betalas på plats t.ex. barnstolar, takräcken, extra förare etc. Priserna som uppges hos oss för dessa är i lokal valuta dock utan lokal skatt.

  Behöver du komma i kontakt med oss utanför våra öppettider kan du nå AutoEurope på det journummer som står på din voucher.

 • Behöver jag lämna en deposition vid bilhyra?

  epositionen är leverantörens säkerhet för bilen och det är ett belopp som spärras på ditt kreditkort medan du har bilen. Leverantören gör detta för att försäkra sig om att du har pengar för att betala för ev. skador eller stöld av bilen samt för bensin. Det framgår av din voucher hur mycket deposition som ska lämnas.

  Depositionen debiteras i huvudförarens namn. Deposition måste lämnas av alla kunder, även om du har tecknat självriskeliminering. Depositionen återbetalas om du återlämnar bilen i det skick som du upphämtade den. Generellt tar det ett antal bankdagar innan pengarna finns tillgängliga på ditt konto.

 • Hur kommer jag i kontakt med er under min bilhyra?
  Du når Resfeber på +46 (0)771-57 57 57 eller Auto Europe på det nummer som finns angivet på din voucher.

   

 • Måste jag betala för en full tank bensin?

  Detta är beroende på var du hyr din bil och hur lång bilhyran är. Generellt gäller att du får lämna deposition vid upphämtning av bilen för en full tank. Denna deposition återbetalas till när bilen återlämnas fulltankad. En annan variant är att du får betala för första tanken bensin och att du sedan ska återlämna bilen så tom som möjligt. Det som gäller specifikt för just din bokning kommer att stå på din voucher.

   

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.