Det franska köket är vida känt och behöver knappast någon närmare presentation. I hamnstaden Nice domineras kvällsmenyerna av fisk och skaldjur. En inte alltför välkänd rätt men väldigt typiskt för landet är pannkakan socca. Denna är gjord på kikärtsmjöl och är en perfekt lunch. Föredrar du en sallad är den klassiska salade niçoise som innehåller tonfisk både läcker och mättande. Komplettera gärna med en bit gott bröd. Fransmännen är kända för sitt goda bröd och flertalet restauranger serverar dagsfärskt bröd till sina måltider. En fylld baguette är perfekt som antingen lunch eller mellanmål. Ost och vin är ett annat känt kapitel i den franska matkulturen. Som efterrätt kan rekommenderas en god ostbricka som alternativ till den söta crème brulee. På In vino Port serveras det äkta fransk mat och för att vara garanterad ett bord är det bäst att boka i förväg på denna genuina franska krog med trottoarservering. På 2 Rue Catherine Segurane hittar du ännu ett genuint franskt koncept när du besöker Les Compagnons de la Grappe och som inte gör något stort hål i din reskassa.