Många restauranger i London serverar klassikern fish and chips, men få gör det så bra som restaurangen Poppies på Hanbury Street, som försett Londonborna med friterad dagsfärsk fisk sedan 1945. Ät gärna på plats och njut av den gedigna 50-talsinredningen och kärvänliga servicen. Korv är en annan stapelvara i den brittiska matkulturen. På champagnebaren Bubbledogs på Charlotte Street kan du sätta tänderna i spännande köttiga eller vegetariska gourmetkorvar samtidigt som du sippar på ett glas småskaligt framställt bubbel. Finsmakare bör absolut inte missa den minimalistiska restaurangen St Johns nära Smithfield Market, som har blivit framröstad som en av Londons bästa restauranger och även belönats med en Michelinstjärna. Menyn består av nytolkningar av traditionella brittiska rätter uteslutande tillagade av lokalproducerade råvaror. Sedan starten 1994 har verksamheten utökats med en mer informell systerrestaurang och ett bageri i Spitfield samt ett hotell i Chinatown. Går du igång på hälsosam och lyxig raw food är veganrestaurangen Vitao på Wardour Street i Soho ett måste. Deras lunchbuffé är ett säkert kort då du själv får välja mellan många olika smak- och färgrika rätter. Matintresserade har säkerligen redan siktet inställt på Borough Market, en inomhusmarknad där över sjuttio producenter säljer fisk, kött, grönsaker, ost, bröd, kaffe och bakverk i världsklass. Vad alla inte vet är att ett fåtal passionerade tillverkare även arrangerar en lördagsmarknad ihop vid namn Spa Terminus i stadsdelen Bermondsey, ett trivsamt och mättande förmiddagsnöje då många utställare har mysiga uteserveringar.