Spar tid

Boka enkelt med personlig service

Snabb återkoppling

Unik offert utformad för er

Samarbetar med de bästa

Gruppresa & konferens Alicante

Oavsett om du deltar i en konferensresa eller gruppresa till Alicante så välkomnas du av vita stränder, shoppinggator samt det bästa av spansk kultur och idrott.

Vi på Resfeber har ordnat många gruppresor till Alicante och är experter på att ta fram prisvärda förslag till er nästa gruppresa. Om ni ska iväg på en kick-off eller konferens så hjälper vi till och bokar in hela konferensresan eller bara delar av arrangemanget.

Varför ska man boka gruppresa med oss?
Läs mer om företagsresor med Resfeber här.

Alicante blandar en storstadspuls med mysig småstadscharm. Hit söker sig många turister, ofta genom att delta i en gruppresa. Företag lägger gärna sin konferensresa hit.

Staden ligger vid Costa Blanca i sydöstra Spanien. Handel, industriverksamhet och sjöfart bidrar till ett positivt näringsklimat. Esplanaden längs hamnen är en av de vackraste i landet. Spanjorerna älskar sina eldiga och färgrika fiestor med parader och fyrverkerier, och "los alicantinos" utgör inget undantag. En gruppresa till staden som ingått förbund med Medelhavet blir ett härligt minne. Du erbjuds badliv, shopping, sightseeing, museer, konserter, mässor, kultur och sport. Samt förstås den underbara medelhavsmaten. För barnfamiljen finns djur- och nöjesparker inom några mils omkrets.

Costa Blanca, Den vita kusten, har fått sitt namn av saltet. Det produceras i vidsträckta saliner, dit man pumpar havsvatten som får avdunsta så att saltet fälls ut. I salinerna häckar rosa flamingos. Söder om Alicante kan man se en grävmaskin i arbete på "sluttningarna" till stora kritvita berg av salt. Ett intressant och annorlunda utflyktsmål på en konferensresa.

I den gamla stadsdelen,El Barrio, kan du ta en öl och lyssna på musik. Längs esplanaden finns restauranger med läckra menyer och flera diskotek.

 

Upplev mer i Alicante
BUSS OCH GUIDE MÖTER UPP PÅ FLYGPLATSEN
BUSS OCH GUIDE MÖTER UPP PÅ FLYGPLATSEN

Effektiv transfer med sightseeing! Starta resan bekvämt genom att beställa transfer till flygplatsen i förväg. Då slipper ni leta efter taxi eller flygtåg. En buss med guide möter upp er när ni landat och därefter går färden direkt till hotellet. Om så önskas kan denna transfer kombineras med en sightseeing så att ni direkt får en överblick över stan. 

Alicante Quiz
Alicante Quiz

Följ med på en annorlunda frågesport genom denna härliga stad.

Guiden delar upp gruppen i olika lag och förser varje lag med en karta över staden, några frågor och utmaningar att lösa. Gastronomiska stopp görs där lagen får svara på frågor och provsmaka mat och dryck som är typisk för området. Naturligtvis ingår ett kort besök på en bodega för att prova lite vin.

Ett kul och utmanande sätt att upptäcka Alicante och må bästa lag vinna!

KONFERENS
KONFERENS

Håll konferensen på hotellet. När du är utanför de säkra gränserna hemma får du vanligtvis helt nya vinklar på allt!

Vingårdsbesök
Vingårdsbesök

Vad vore ett besök i Spanien utan en äkta vinprovning?

Här får ni chansen att uppleva underbara viner i en genuin miljö. Helt enkelt ett måste. 

Strax utanför Alicante ligger vingården Heretat Cesilia med anor från 1700-talet. Kombinera rundvisningen med en härlig lunch av lokala delikatesser och prova gårdens fantastiska viner.

Här finns möjligheten att skräddarsy upplevelsen efter era önskemål.

Coasteering
Coasteering

En jätterolig aktivitet som kombinerar att klättra på klippor, dyka och hoppa i vattnet. Här är det viktigt att den som antar utmaningen varken räder höjder eller vatten samt är en god simmare.

Iklädda våtdräkter, flytvästar och hjälmar antar deltagarna denna utmaning efter kusten. Tidvis simmandes, tidvis klättrandes eller dykandes. Ett fantastiskt sätt att uppleva en orörd del av Medelhavskusten.

Kajak
Kajak

Kuststräckan vid Villajoyosa norr om Alicante är kuperad och mycket vacker. Att paddla kajak är ett fantastisk sätt att komma ut på havet och upptäcka kusten från vattensidan.

Tabarca
Tabarca

Ön Tabarca är belägen 11 sjömil sydost om Alicante och 3 sjömil öster om Santa Pola och är den minsta ön i Spanien med permanent boende befolkning på ca 80 personer. Den siffran ändras dock dramatiskt under sommarmånaderna, eftersom turism är den huvudsakliga inkomstkällan på ön.

Denna charmiga ö är delad i två områden, en kustby och ett naturreservat. En trevlig sandstrand och några restauranger ligger däremellan. Bydelen är helt underbar med massor av stenhus där färggranna blommor sticker ut i alla vinklar och vrår. Du kan promenera längs den omgivande muren och se Llop Mari grottorna – ett fantastisk grottområde med klippor varifrån ungdomar hoppar ner i vattnet - men också stenbrottet i slutet av muren och den fantastiska katedralen som skjuter ut över havet. Helt enkelt underbart!

Ön inbjuder till härliga promenader, lata stunder på stranden och aktiviteter som SUP, snorkel och kajak.

Och mat! Här äter man försvinnande god paella!

Bodegas Enrique Mendoza
Bodegas Enrique Mendoza

Denna familjeägda vingård grundades 1989 även om idén föddes redan på 70-talet när Enrique Mendoza började att köpa viner till sin egen samling.

Familjens filosofi är att odla vin utan kemiska tillsatser och bekämpningsmedel. Bara med naturligt gödsel och gammal jordbrukarkunskap.

De druvor som odlas är Chardonnay och Muscatel till de vita vinerna samt Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Petit Verdot, Shiraz och Monastrell till de röda.

Tapastur
Tapastur

Kom med på en promenad genom Alicante. Lär om historia och kultur och inte minst om en väldigt viktig del av dessa två nämnare – gastronomin.

Efter promenadens gång stannar vi till på både moderna och trendiga barer så väl som på traditionella och mer rustika för vin och goda tapas.

Det perfekta sättet att komma en stad och dess invånare in på livet.

Se fler
Stäng

{{::webSiteStrings.booking_request}}

{{::webSiteStrings.booking_request_sent}}
{{::webSiteStrings.booking_request_sent}}
{{::webSiteStrings.booking_request_sent_text}}
{{::webSiteStrings.booking_request_not_sent}}
"Alla var extremt nöjda! Jag tackar ännu en gång för den hjälp vi fått och hoppas vi gör om denna resa. Jag kommer kontakta Er utan att blinka!"
Jonas Westin, Elkraft Sverige AB
"Denna gång frågade jag ytterligare två företag om offerter, men ni håller måttet: bra pris, snabb och bra service – med andra ord: NI ÄR BÄST!!"
Ulf Dencker, Folkpool
"Återigen en fullträff! Fint hotell, fin frukost, toppentrevlig o personlig guide!! Utsökta middagar o kul o uppskattad bil-aktivitet! Varmt tack!!"
Anne Bendrik, Bestor
"Allt fungerade bra! Trevlig chaufför tur och retur, fint hotell med bra läge. Smidigt! Hela gruppen var jättenöjd. Och tusen tack för dig för så fint och professionellt bemötande!! Du är värd tusen rosor!"
Merja Aapro, Svenska Kyrkan
"Vi har valt att planera vår årliga konferensresa för alla anställda med Resfeber ett par år i rad nu.Alltid med ett fantastiskt roligt och lyckat resultat! Superproffsig hjälp som löser allt och kommer med bra rekommendationer. Definitivt vårt val av partner även nästa år!"
Mikaela Hegg, Tidningskungen AB
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.