Spar tid

Boka enkelt med personlig service

Snabb återkoppling

Unik offert utformad för er

Samarbetar med de bästa

Gruppresa & konferens Aten

Antikens historia, zorba, tzatziki, oliver, retsina och en fantastisk skärgård. I grekiska Aten skiner solen året runt och med ett av Europas bästa klimat är staden en underbar plats för företagets grupp- och konferensresa. Res till Grekland för en företagssresa med obegränsade möjligheter, sommar som vinter! Vi sätter ihop ett program med god mat och tusenårig kultur utifrån era intressen. Med sightseeing, rolig teambuilding och prisvärda restauranger ni inte hittar på egen hand. Vi handplockar hotell utifrån era krav på service samt med konferensmöjligheter om det efterfrågas.

Varför ska man boka gruppresa med oss?
Läs mer om företagsresor med Resfeber här.

Prata med oss så sätter vi ihop en kostnadsfri offert på en perfekt grupp- eller konferensresa för företaget. 

Utöver konferens kan företagsresan i Aten ägnas åt segling, surfing eller varför inte scubadykning? Berätta era önskemål så bokar vi. Här finns även nattklubbar, shopping och ett oslagbart kulturutbud men självklart är den 6000-åriga historien en huvudattraktion: borgklippan Akropolis med templet Parthenon som vakar över staden, Dionysosteatern, OS-stadion och Zeus tempel är några sevärdheter ni inte får missa.

Ett besök på Arkeologiska Nationalmuséet rekommenderas, ett av världens främsta och mest fascinerande museum med föremål från 3000 år av Greklands historia. Vi bokar gärna in en intressant och lärorik guidad tur! Atens Gamla Stan heter Plaka, en stadsdel perfekt för er att pausa konferensen i. I Plaka stressar man inte utan ni kan lugnt vandra runt på mysiga smågator. På torgen finns tavernor, restauranger, barer och nattliv. Slå er ner och beställ in grekiska specialiteterna tzatziki, moussaka och souvlaki – eller ta en gyros på stående fot och insup Atens atmosfär. En annan höjdpunkt i Aten är största hamnen Pireus, där det går färjor och flygbåtar till hela den grekiska övärlden. Önskar gruppen göra en magisk utflykt i det azurblå Egeiska havet – tala med oss så arrangerar vi.

Amfiteater i Aten
Vy över Akropolis och Aten kvällstid
Gata i gamla staden Plaka
Akropolis
Upplev mer i Aten
STADSRUNDTUR
STADSRUNDTUR

Redan på väg från flygplatsen får ni en första känsla för Aten. Ni passerar Syntagmatorget med parlamentet och det anrika hotellet Grande Bretagne. Strax därefter de danska bröderna Hansens tre byggnader - biblioteket, universitetet och grekiska akademin. Ni kommer även att se den stora marmorstadion där de första olympiska spelen i modern tid hölls 1896. Om tiden tillåter kan ni 'även stanna till för ett besök på Akropolis.

Zorba och cocktail workshop
Zorba och cocktail workshop

Ända sedan filmen Zorba från 1964 dansas den välkända dansen över hela världen. Ta chansen att lära er dansa och därefter njuta av cocktails som ni, likt proffsigast tänkbara grekiska bartender, får blanda av grekiska drycker. Det här är ett härligt sätt att jobba upp aptiten samtidigt som ni får lära känna den grekiska kulturen.  Därefter väntar middag på en av Atens mysigaste tavernor.

BEKVÄM KONFERENS
BEKVÄM KONFERENS

Att förlägga konferensen på ert hotell är ett smart och effektivt sätt att disponera tiden i Aten. Stadens avslappnade atmosfär ger utmärkta förutsättningar för en givande och lyckad konferens. Utanför den vanliga hemmamiljön är det lättare att få nya perspektiv och andra infallsvinkar. Detta gäller inte minst i Grekland. En konferens här är uppfriskande och ger ny inspiration, vilket intygas av tidigare nöjda deltagare på våra arrangemang.

Guidad kulinarisk tur på marknaden
Guidad kulinarisk tur på marknaden

I sällskap av våra eminenta kockar ger ni er ut på en matpromenad där ni får njuta av lokala smaker. Atenarna själva besöker den här marknaden varje dag för att leta efter de finaste råvarorna till kvällens matlagning. När gourmetprodukterna är inhandlade avnjuter vi en kopp kaffe i sorlet. Sedan bär det av till en restaurang för den andra, och kanske viktigaste, delen av upplevelsen- matlagningen!

Våra kockar introducerar oss i den grekiska mentaliteten och det grekiska sättet att laga mat. Ni får tydliga instruktioner om hur de delikata råvarorna ska hanteras medan enkla recept av klassiska aptitretare, såsom tzatziki och traditionell grekisk sallad tillreds. Slutligen följer en riklig måltid med trivsam grekisk musik i bakgrunden.

UTFLYKT TILL AEGINA, PISTAGENÖTTERNAS Ö
UTFLYKT TILL AEGINA, PISTAGENÖTTERNAS Ö

Bara tre mil utanför Pireus ligger ön Aegina, en av Greklands första huvudstäder. Ön är liten, men här ryms både museum, restauranger och välbevarade byggnader. Det här är en unik möjlighet att uppleva antiken och grekisk historia i kombination med hav, bad och kulinariska läckerheter. Glöm inte att köpa pistagenötter. De växer i massor på ön!

BESÖK EN GREKISK BONDGÅRD
BESÖK EN GREKISK BONDGÅRD

Här ges möjlighet att uppleva en grekisk ekologisk gård i vacker naturmiljö. Ni får inblick i hur vardagen fungerar på en farm på 2000-talet. Det går att lägga till lunch eller middag på utflykten.

MIDDAG PÅ RESTAURANG
MIDDAG PÅ RESTAURANG

En klassisk grekisk middag med utsikt över mäktiga Akropolis blir ett minne för livet. Vi hjälper till med förslag och bokning av restauranger för er grupp.

Upplev Grekland på grekernas vis
Upplev Grekland på grekernas vis

Känn den grekiska atmosfären, hör ljuden från grekisk musik och dans. Se hur grekerna producerar sina traditionella dekorationer. Allt detta samtidigt som ni utforskar området Plaka med dess historia och mysiga gränder. Plaka beskrivs ofta som en egen by inom staden.  Lär känna dofterna från den grekiska naturen och smaka på grekiska produkter och delikatesser.

BUSS OCH GUIDE MÖTER UPP PÅ FLYGPLATSEN
BUSS OCH GUIDE MÖTER UPP PÅ FLYGPLATSEN

Effektiv transfer med sightseeing! Starta resan bekvämt genom att beställa transfer till flygplatsen i förväg. Då slipper ni leta efter taxi eller flygtåg. En buss med guide möter upp er när ni landat och därefter går färden direkt till hotellet. Om så önskas kan denna transfer kombineras med en sightseeing så att ni direkt får en överblick över stan. 

Se fler
Stäng

{{::webSiteStrings.booking_request}}

{{::webSiteStrings.booking_request_sent}}
{{::webSiteStrings.booking_request_sent}}
{{::webSiteStrings.booking_request_sent_text}}
{{::webSiteStrings.booking_request_not_sent}}
"Alla var extremt nöjda! Jag tackar ännu en gång för den hjälp vi fått och hoppas vi gör om denna resa. Jag kommer kontakta Er utan att blinka!"
Jonas Westin, Elkraft Sverige AB
"Denna gång frågade jag ytterligare två företag om offerter, men ni håller måttet: bra pris, snabb och bra service – med andra ord: NI ÄR BÄST!!"
Ulf Dencker, Folkpool
"Återigen en fullträff! Fint hotell, fin frukost, toppentrevlig o personlig guide!! Utsökta middagar o kul o uppskattad bil-aktivitet! Varmt tack!!"
Anne Bendrik, Bestor
"Allt fungerade bra! Trevlig chaufför tur och retur, fint hotell med bra läge. Smidigt! Hela gruppen var jättenöjd. Och tusen tack för dig för så fint och professionellt bemötande!! Du är värd tusen rosor!"
Merja Aapro, Svenska Kyrkan
"Vi har valt att planera vår årliga konferensresa för alla anställda med Resfeber ett par år i rad nu.Alltid med ett fantastiskt roligt och lyckat resultat! Superproffsig hjälp som löser allt och kommer med bra rekommendationer. Definitivt vårt val av partner även nästa år!"
Mikaela Hegg, Tidningskungen AB
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.