Spar tid

Boka enkelt med personlig service

Snabb återkoppling

Unik offert utformad för er

Samarbetar med de bästa

Gruppresa & konferens Gdansk

Gdansk i Polen är en av våra mest populära destinationer för både firmaturer och gruppresor. Hamnstaden Gdansk ligger vackert vid Östersjöns sydliga kust och är idag en ofta ett efterfrågat resmål, då flygtiden hit är kort och en gruppresa till Gdansk är prisvärd i jämförelse med många andra av Europas städer. Här kan man finna hotell i en hög standard till ett lägre pris än i övriga delar av Europa. Men många väljer också att resa på firmatur till Gdansk för dess historiska sevärdheter, de mysiga kvarteren i gamla stan och det rika café- och restauranglivet. Varje år i december kommer flera tusen besökare till stadens julmarknad för att ta del av festligheterna som äger rum bland de ståtliga 1600-talsbyggnaderna. Här kommer ni garanterat i julstämning, kan köpa med er presenter hem och njuta av glögg och andra specialiteter.

Varför ska man boka gruppresa med oss?
Läs mer om företagsresor med Resfeber här.

Se nedan: förslag på schema med aktiviteter som er gruppresa/konferens kan innehålla!

Många besöker Gdansk i kombination med de två grannstäderna Sopot och Gdynia, det så kallade trestadsområdet. Gdansk bjuder på flera historiska minnesmärken och i Sopot kan man finna vidsträcka vita stränder. Sopot var en av de städer som skonades från andra världskrigets bomber och gatorna kantas av de gamla fina husen som idag har restaurerats.

De många århundraden som en av de mest betydelsefulla Hansastäderna har gett staden en speciell prägel. De välbeställda utländska köpmännen har lämnat spår efter sig och gjort att arkitekturen inte är typiskt polsk. Andra kända landmärken är Mariakyrkan, eller Bazylika Mariacka som den heter på polska, är känd som världens största tegelstenskyrka. Ta dig upp i det 80 meter höga tornet och beskåda Gdansk från ovan. Halvön Westerplatte är värd ett besök om du gillar historia, här utkämpades nämligen det första slaget mellan polska och tyska trupper i början på andra världskriget. Men historiens vingslag känns även mitt inne i centrum, ta en promenad längs Kungsleden och gå i samma spår som de kungliga processionerna och paraderna en gång i tiden gick. Promenaden tar dig förbi tortyrhuset, fängelsetornet, det vackert dekorerade zlota Brama (”Golden Gate”) och den berömda gatan Dluga där du kan skåda de vackra husfasaderna som har anor från 1300-talet.

Restauranger framför Mariakyrkan i Gdansk
Färglada fasader på äldre byggnader
Båtar vid kaj i Motlawafloden
Restaurang vid stranden i Sopot
Upplev mer i Gdansk
SIGHTSEEING GDANSK - 2 TIMMAR
SIGHTSEEING GDANSK - 2 TIMMAR

Gdansks historia sträcker sig mer än tusen år tillbaka i tiden. Staden är utan tvivel en av de mest charmiga städerna i norra Polen, och sägs även vara en av de vackraste i Europa. Gdansk blev vittne till de turbulenta händelserna under 1900-talet- det var här andra världskriget en gång startade. Det är också här solidarietsrörelsen växte fram, något som, så småningom ledde fram till upphörandet av kommunismen i Europa.

För den konst- och kulturintresserade har Gdansk flera historiska byggnader och monument att besöka, till exempel Mariakyrkan och den gotiska Artus Court.

CYKELTUR TILL SOPOT
CYKELTUR TILL SOPOT

En cykeltur är ett väldigt trevligt sätt att uforska staden på. Färdsättet gör det möjligt att besöka fler ställen än vad som skulle vara möjligt till fots. För den aktiva gruppen läggs en cykeltur upp på sätt att turen inleds längs stranden och de charmiga gatorna i Sopot. Därefter cyklar ni genom stadens parker och besöker därefter gamla stan i Gdansk. Guiden berättar mycket intressant längs vägen.

SIGHTSEEINGTUR I KAJAK
SIGHTSEEINGTUR I KAJAK

Och varför inte unna sig en sightseeingtur i en kajak? Att paddla kajak i Östersjön och Motlawa-älven är en otroligt trivsam upplevelse- inte minst för de vackra vyerna. Det här är en lite mer fysisk aktivitet som alltid är väldigt trevlig.

RIB-TUR I GDANSK OCH SOPOT
RIB-TUR I GDANSK OCH SOPOT

Börja dagen med fart, fläkt och glatt humör! En frisk båttur i en RIB i Gdansk och Sopot ger er en adrenalinkick. Samtidigt får ni njuta av vackra vyer från Gdansk och havet från en annan vinkel än den vanliga.

 

Gdansk Sopot
Utflykt till Sopot
Gdansk Sopot
Utflykt till Sopot

Besök Sopot, den populära semesterorten som är känd för sina vackra stränder. Här kan ni slappna av och njuta av en promenad på den längsta träpiren i Europa. På stadens huvdgata – Ulica Bohaterow Monte Cassino – finns mängder av stämningsfulla restauranger och förtrollande kaféer. ”The Crooked House” i Sopot är en riktig turistattraktion och vi rekommenderar absolut en lunch här.

Gdansk Malborg Borg
Malbork Borg
Gdansk Malborg Borg
Malbork Borg

Borgen i Malbork (cirka 65 kilometer från Gdansk) byggdes under medeltiden av den tyska orden för de tyska tempelriddarna. I början av 1300-talet var Malbork (på tyska Marienburg) ordens huvudstad i Europa. Byggnaderna består av tre borgar och alltsammans är omgivet av fyra ringmurar. Malbork finns med på UNESCOs världsarvslista är idag ett museum.

 

 

Tur till Stutthof koncentrationsläger
Tur till Stutthof koncentrationsläger

Stutthof ligger ungefär 50 kilometer från Gdansk och var det första koncentrationslägret som de tyska nazisterna byggde utanför Tyskland. Det var också det sista lägret som befriades av de allierade. Det här är ett starkt men också viktigt besök för att vi inte ska glömma det fruktansvärda som en gång inträffade.

 

 

BUSS OCH GUIDE MÖTER UPP PÅ FLYGPLATSEN
BUSS OCH GUIDE MÖTER UPP PÅ FLYGPLATSEN

Effektiv transfer med sightseeing! Starta resan bekvämt genom att beställa transfer till flygplatsen i förväg. Då slipper ni leta efter taxi eller flygtåg. En buss med guide möter upp er när ni landat och därefter går färden direkt till hotellet. Om så önskas kan denna transfer kombineras med en sightseeing så att ni direkt får en överblick över stan. 

Konferens
Konferens

Att ha konferensen på ert hotell är ett effektivt sätt att utnyttja tiden. Ni slipper ta på ytterkläder och lägga tid på transport. Det är helt enkelt väldigt bekvämt! Utifrån just era önskemål, budget och intressen rekommenderar vi ett prisvärt boende med rätt servicenivå. Att konferera utomlands ger ofta nya perspektiv på tillvaron och tillför ytterligare en dimension till er konferens.

Se fler
Stäng

{{::webSiteStrings.booking_request}}

{{::webSiteStrings.booking_request_sent}}
{{::webSiteStrings.booking_request_sent}}
{{::webSiteStrings.booking_request_sent_text}}
{{::webSiteStrings.booking_request_not_sent}}
"Alla var extremt nöjda! Jag tackar ännu en gång för den hjälp vi fått och hoppas vi gör om denna resa. Jag kommer kontakta Er utan att blinka!"
Jonas Westin, Elkraft Sverige AB
"Denna gång frågade jag ytterligare två företag om offerter, men ni håller måttet: bra pris, snabb och bra service – med andra ord: NI ÄR BÄST!!"
Ulf Dencker, Folkpool
"Återigen en fullträff! Fint hotell, fin frukost, toppentrevlig o personlig guide!! Utsökta middagar o kul o uppskattad bil-aktivitet! Varmt tack!!"
Anne Bendrik, Bestor
"Allt fungerade bra! Trevlig chaufför tur och retur, fint hotell med bra läge. Smidigt! Hela gruppen var jättenöjd. Och tusen tack för dig för så fint och professionellt bemötande!! Du är värd tusen rosor!"
Merja Aapro, Svenska Kyrkan
"Vi har valt att planera vår årliga konferensresa för alla anställda med Resfeber ett par år i rad nu.Alltid med ett fantastiskt roligt och lyckat resultat! Superproffsig hjälp som löser allt och kommer med bra rekommendationer. Definitivt vårt val av partner även nästa år!"
Mikaela Hegg, Tidningskungen AB
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.