Flygbolagen lanserar löpande olika kampanjer med billiga flyg, oftast är de knutna till en lång rad med regler såsom: beställ minst 7 dagar före avresa, hemresa på söndagar är ej tillåten, du skall vara borta minst 7 dagar etc. Listan kan göras hur lång som helst och vi på Resfeber anstränger oss för att försöka förklara reglerna på bästa möjliga sätt för dig som kund. Trots allt så är det inte alltid så lätt att som kund tolka reglerna och därför vill vi på detta sätt försöka förenkla för dig att kunna hitta de billigaste flygen.

Först bör du gå igenom vilka krav du har på ditt resande och om kraven matchar de billigaste biljetternas regler!

* Ska du resa på specifika dagar eller är du flexibel?
* Vill du flyga direkt och kanske betala lite extra, men också spara tid?
* Ska du flyga med ett specifikt bolag och till en specifik flygplats?
* Ska du endast utnyttja biljetten eller har du även behov av hotell?

Listan kan göras ännu längre och en liknande lista kan göras för dina krav och önskningar gällande hotell och hyrbil.

                                                      
TIPS

Beställ resan i god tid

De flesta flygbolag har endast ett begränsat antal platser som de säljer till allra lägsta pris. Oftast bör du vara ute minst en månad i förväg. Skall du resa över helgdagar såsom jul, nyår eller påsk så skadar det inte att beställa uppemot sex månader i förväg eller längre.

Flyg på andra veckodagar

flyg-flygplan-luften

En weekendresa behöver inte ske torsdag-söndag. Prova att resa hem på måndagen eller tisdagen istället. Lördag-Tisdag är exempel på dagar då man lättare finner plats. Skall du resa på en veckoresa så kan du mycket enklare finna plats mitt i veckan än på helgerna.

Beställ flygbiljetter och hotell / hyrbil samtidigt

Resfeber har tillgång till billiga flygbiljetter som endast gäller om man även köper minimum 2 nätter hotell eller bilhyra. Dessa priser brukar dessutom vara enklare att finna även nära inpå avresan och ger ett lägre pris än om du bokar exempelvis flyg och hotell separat.

Resfebers lågpriskalender

Använd gärna vår lågpriskalender för att se när du kan resa till bästa pris. Välj "sök flexibelt, 3 dagar före och efter" när du söker din flygbiljett. Då kan du enkelt hitta det billigaste flygpriset tre dagar före och efter ditt önskade datum.

Håll koll på våra flygkampanjer

Gå gärna in då och då på vår sida med "aktuella flygkampanjer" och ta del av flygbolagens billigaste flyg just nu. Anmäl dig till Resfebers nyhetsbrev och få restips och aktuella erbjudanden direkt i din inbox.

Resfeber Grupp & Konferens

Är ni fler än 9 personer som skall ut och resa? Kontakta vår grupp och konferensavdelning för en offert.

 

Lycka till med jakten på din nästa billiga flygresa!