Annons:

Här hittar du svar på vanliga frågor.

01 Ändring och avbokning
 • Kan jag själv ändra min bokning på hemsidan?

  Alla ändringar behöver göras via email order@resfeber.com eller via telefon 0771-57 57 57, måndag-fredag 09:00-16:00. Vi kan hjälpa till med personlig service t ex boka reseförsäkring, ombokning, avbokning och hyrbil.

 • Kan jag ändra på min flygbokning eller mitt namn?

  Flygbiljetter som är bekräftade och betalade går som regel inte att ändras, dock kan vi alltid kontrollera med flygbolaget vad som gäller för exakt din biljett.

  Om jag vill ändra namn på en flygbiljett?
  De flesta flygbolag tillåter inte namnändring/namnkorrigering. För de flygbolag som tillåter ändring, tillkommer en kostnad som varierar beroende på flygbolag. Till detta tillkommer vår serviceavgift på 495 kr per person.

  Vänligen kontakta oss på order@resfeber.com eller ring på 0771-575757 för vidare information om just er bokning.

 • Hur avbokar jag min resa?

  Du ringer till oss på 0771-57 57 57 måndag-fredag 09:00-16:00. Det är viktigt att resan avbokas innan avresa.

  Resor som är bekräftade och betalade kan som regel inte avbokas och återbetalas. Detta beror på att vår bokning med flygbolag, hotell, evenemang etc. blir omedelbart bindande för oss då ni godkänt beställning. Vi rekommenderar därför att du i samband med bokningen tecknar vår avbeställningsförsäkring.

  I den händelse du måste avboka din resa och inte tecknat avbeställningsförsäkring försöker vi naturligtvis hjälpa dig att få tillbaka så mycket som möjligt på dina biljetter. En avbokningsavgift på 495 kr per person är dock obligatorisk.

 • Hur avbokar jag min paketresa?

  Du ringer till oss på 0771-57 57 57 måndag-fredag 09:00-16:00. Det är viktigt att resan avbokas innan avresa.

  Resor som är bekräftade och betalade kan som regel inte avbokas och återbetalas. Detta beror på att vår bokning med flygbolag, hotell, evenemang etc. blir omedelbart bindande för oss då ni godkänt beställning. Vi rekommenderar därför att du i samband med bokningen tecknar vår avbeställningsförsäkring.

  I den händelse du måste avboka din resa och inte tecknat avbeställningsförsäkring försöker vi naturligtvis hjälpa dig att få tillbaka så mycket som möjligt på dina biljetter. En avbokningsavgift på 495 kr per person är dock obligatorisk.

02 Flyg
 • Vilka namn ska jag uppge i min flygbokning?

  Det är viktigt att du uppger resenärernas samtliga förnam och hela efternamn exakt som det står i passet. Är namnen felstavade kan ni bli nekade ombordstigning. Vänligen uppge namnen enligt följande information:

  Förnamn: Samtliga förnamn enligt pass.
  Efternamn: Samtliga efternamn enligt pass.

  Vänligen se nedan för exempel:
  Namn i passet: ERICSSON LENNART EDWARD GUSTAF
  Förnamn när du bokar: LENNART EDWARD GUSTAF
  Efternamn när du bokar: ERICSSON

  Generellt går det inte att ändra namn på flygbiljetter så det är viktigt att det blir rätt enligt passet. Om ett namn måste ändras efter bokning kostar detta från 495SEK upp till kostnaden för en ny biljett.

   

 • Kan jag reservera sittplats på flygplanet?
  I samband med in-checkning hos respektive flygbolag kan du i många fall välja sittplats.
  Resfeber har tyvärr inte möjlighet att reservera sittplats inom Europa. Undantaget är Norwegian där det går att förbeställa  sittplats mot en avgift.
  Ska du resa utanför Europa kan så kan du välja till personlig service på din bokning och vi hjälper dig med att boka sittplats i förväg.
   

   

 • Hur gör jag om jag har särskilda önskemål?

  Välj personlig service i samband med beställningen online eller ring oss på 0771-57 57 57  under vardagar 09:00-16:00. Vi finns även på mail order@resfeber.com. 

  Observera att särskilda önskemål är just önskemål och inte kan garanteras. Om ert önskemål är avgörande för er resa, ber vi er kontakta oss för bokning av resa.

 • Får jag ta med djur på flyget?

  Flyg

  Mindre sällskapsdjur, som hund och katt, får ibland följa med på flygningen om de sitter i bur eller väska. Antal djur ombord är begränsat och flygbolagen tar vanligtvis en extra avgift för djur, dock ej för ledarhund. Om du har en sådan förfrågan ber vi dig kontakta flygbolaget direkt.

 • Vad gäller för mellanlandningar?

  Det kan i vissa fall förekomma tekniska mellanlandningar. Detta innebär att planet för att tanka eller byta besättning. Oftast sitter passagerarna kvar i planet men det förekommer att man måste stiga av planet.


  Räcker bytestiden vid min mellanlandning?

  Bytestiden mellan olika flyg är på förhand inlagt i reservationssystemet och kontrolleras av respektive flygbolag som ni bokat med. Skulle ni råka ut för en eventuell försening ska ni kontakta flygbolaget på aktuell flygplats för hjälp att på bästa sätt ta er till slutdestinationen.

  Har ni bokat flera enkel/tur och returresor med olika bolag och olika bokningsnummer, ansvarar ni själva för att eventuell bytestid är tillräcklig. Se till att ni har god marginal om ni bokar på detta sä

 • Vad händer om jag får en tidtabellsändring?

  Flygbolagen gör ibland ändringar i sina tidtabeller. I de fall vi får information angående en tidtabellsändring informeras du normalt om detta per e-post, innehållande den nya tidtabellen. Den skickas till den e-postadress du angav vid bokningstillfället. Som resenär bör du därför kontinuerligt kontrollera om du erhållit e-post från oss. Kontrollera även din skräppost så inget viktigt missas angående din resa.
  Det är resenärens ansvar att kontrollera tidtabellsändringar. Resfeber ansvarar inte för tidtabellsändringar eller inställda flyg gjorda av flygbolagen eller eventuella merkostnader som tillkommer i samband med tidtabellsändringar.

  Det är därför viktigt att alltid kontrollera avresetider med flygbolagen innan avresa.

 • Hur får jag mina flygbiljetter?

  Du får din bekräftelse med bifogad flygbiljett till din e-post i samband med köpet. Om den inte dyker upp, kontrollera att den inte automatiskt har hamnat i skräpkorgen på grund av eventuellt spamskydd. Har du ej erhållit dina bekräftelse inom 24 timmar (om inget annat angivits) ber vi dig kontakta oss på 0771-57 57 57 eller  order@resfeber.com

  Viktigt är att du skriver ut samtliga handlingar och tar med dig på resan.

 • Behöver jag en ny e-ticket om jag ändrar min flygbokning?

  Om er flygbiljett har ändrats kommer nya färdhandlingar skickas till dig per email. 

 • När måste jag senast checka in?

  Vi rekommenderar att du är i god tid innan avresa på flygplatsen. Under vissa tider kan det förekomma långa incheckningstider och kö till säkerhetskontroll. I många fall går det att checka in i automater på flygplatsen annars gör du det vid flygbolagets disk. Vissa flygbolag har även incheckning online på sin egen hemsida.

  Viktigt: Tänk på att en försäkring inte täcker kostnad i samband med missat flyg om anledningen är för sen incheckning.

 • Hur mycket bagage får jag ta med mig?

  På din bekräftelse finner du vad som gäller för just din resa. Bagageregler varierar från flygbolag till flygbolag. Du kan alltid hitta vilka regler som gäller direkt på flygbolagets hemsida.

  Här hittar du länkar till våra vanligaste flygbolags regler. Finns inte ditt flygbolag med i denna lista så kontakta oss på telefon 0771-575757 eller e-mail order@resfeber.com.

  Aer Lingus
  Aeroflot
  AirBaltic
  AirBerlin
  AirCanada
  AirChina
  AirFrance
  AirIndia
  AirJamaica
  AirMalta
  AirMauritius
  Aeromexico
  AirNewZealand
  Alitalia
  AmericanAirlines
  Austrian
  BritishAirways
  BrusselsAirlines
  ChinaAirlines
  ChinaSouthern
  CyprusAirways
  Delta
  Egyptair
  ElAl
  Emirates
  Ethiopian
  Etihad
  Finnair
  Gulfair
  Iberia
  Icelandair
  Jetairways
  KenyaAirways
  Koreanair
  Kuwaitairways
  KLM
  LOT
  Lufthansa
  MalaysiaAirlines
  Omanair
  Qantas
  Qatar
  RoyalAirMaroc
  Sas
  Singaporeairlines
  Swiss
  Thaiairways
  Tunisair
  United
  VirginAtlantic

   

   

 • Vad händer om mitt bagage är skadat eller försvunnet?

  Om ditt bagage skadas eller försvinner på ut- eller hemresan skall detta anmälas till flygbolaget direkt på plats. Du måste fylla i en PIR (Property Irregularity Report) som används för att söka efter bagaget internationellt eller dokumentera skadans omfattning. Detta används även som underlag till försäkringsanspråk. Observera att det är resenärens eget ansvar att en sådan rapport fylls i.

  Om du inte har köpt en reseförsäkring så hänvisas du till din hemförsäkring. Det är också möjligt att kräva ersättning direkt från flygbolagen. Detta ersättningskrav ställer du direkt till flygbolagets kundtjänst. Det är också vanligt att det ingår en försäkring för skadat eller förlorat bagage via VISA eller Mastercard, om du betalat resan med något av dessa kort. Anmälan och eventuell ersättning sker i detta fall direkt hos kortföretagen.

 • Hur gör jag om mitt flyg var försenat?

  Om du endast har bokat en flygbiljett via Resfeber agerar vi som endast förmedlare. Detta innebär att du måste vända dig direkt till flygbolaget för eventuell reklamation. Kontaktuppgifter hittar du på respektive flygbolags hemsida.

  Om du har en paketresa bokad hos oss är du välkommen att kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan:

  Länk till formulär

   

 • Vilka särskilda villkor gäller för tur och retur resa med två olika flygbolag?

  Om du har två enkelbiljetter i samma bokning kan det förekomma att någon av flygningarna inte genomförs som planerat pga t ex tidtabellsändring så ändras inteinte den andra flygningen med automatik, du måste då själv boka om biljetten.
  Om biljetten inte är ombokningsbar så är det du som behöver stå för kostnaden för ny biljett.

 • Vad händer om flygbolaget går i konkurs?

  Vid köp av en paketresa (en kombination av minst två av följande: flyg, hotell, hyrbil, evenemang) så omfattas du av paketreselagen. Resfeber ser till att paketreselagen skyddar dig.

  Om du har köpt endast en flygbiljett så agerar Resfeber som förmedlare åt flygbolaget. Vi gör naturligtvis det bästa vi kan för att hjälpa till, men kan inte garantera att ni får tillbaka några pengar.

 • Finns det en förteckning över flygbolag som förbjudits inom EU?

  EU-kommissionen har antagit en förordning (nr 474/2006) med en lista över de flygföretag som belagts med verksamhetsförbud inom EU, d v s en "svart lista" över flygföretag från tredje land, som inte får flyga till eller inom EU. Klicka på länken nedan för att se vilka flygbolag det är.

  https://ec.europa.eu/transport/modes/air/safety/air-ban_sv

   

   

   

03 Hotell
 • Vilka förklaringar av rumstyper finns det?

  Förklaring av rumstyper
  Enkelrum = rum för 1 person
  Dubbelrum (twin) = rum med 2 separata sängar
  Dubbelrum (double) = rum med en stor säng för 2 personer
  Trebäddsrum = rum med 3 separata sängar eller 2 sängar och 1 extrasäng eller 1 stor säng och 1 extrasäng
  Fyrbäddsrum = rum med 4 separata sängar eller dubbelrum med extrasängar

  OBS! Rumstyperna "twin" och "double" kan aldrig garanteras utan är endast önskemål, rummen är alltid för två personer.

  Observera att hotellrum som beskrivs som "non-refundable" och "advance purchase" är ej ändrings eller avbokningsbara. Det framgår vid bokning om du har bokat denna typ av rumskategori. Kontakta oss för information om vad som gäller för just din bokning.

 • Hur får jag min hotellvoucher?

  Har du köpt paketresa av oss så får du din hotell voucher som en bifogad pdf fil i bekräftelsen. Om den inte dyker upp, kontrollera att den inte automatiskt har hamnat i skräpkorgen på grund av eventuellt spamskydd. Har du ej erhållit dina bekräftelse inom 24 timmar (om inget annat angivits) ber vi dig kontakta oss på 0771-57 57 57 eller  order@resfeber.com

  Har du köpt endast hotell på vår site kommer bekräftelsen från vår partner hotels.com. 

  Viktigt är att du skriver ut samtliga handlingar och tar med dig på resan. Om du skulle sakna giltig voucher kan du bli nekad hotellrum vid ankomst.

   

 • Kan jag ändra på min hotellbokning eller mitt namn?

  Hotell som är bekräftade och betalade går som regel inte ändra, dock kan vi alltid kontrollera med hotellet vad som exakt gäller för din bokning.

  Om jag vill ändra ett hotell?

  Vänligen kontakta oss på order@resfeber.com eller ring på 0771-575757 för vidare information om just er bokning.

  Observera att hotellrum som beskrivs som "non-refundable" och "advance purchase" inte är ändrings- eller avbokningsbara. Det framgår vid bokning om du har bokat denna typ av rumskategori. 

   

   

 • Behöver jag en ny voucher om jag ändrar min hotellbokning?

  Om hotellet tillåter en ändring och ändringen har bekräftats kommer du att få ett nytt mail med nya färdhandlingar som innehåller er nya hotellvoucher. Det är viktigt att du tar med den nya hotellvouchern till incheckningen på hotellet.
  Är hotellet Non-refundable kan bokningen inte ändras eller avbokas.

 • Vad händer med hotellet om flyget ankommer mitt i natten?

  Vid paketresor: Tänk på att hotellbokningen gäller från det datum då flyget landar på resmålet. Om planet landar efter midnatt har du alltså inte tillgång till ditt rum förrän på eftermiddagen den dagen. 

 • Behöver jag betala skatt på hotellet?

  På vissa hotell tillkommer en lokal skatt eller en resort fee, vilken betalas av resenären på plats.

   

 • Hur kan jag få reda på vad frukost kostar om det inte ingår i priset?
  Resfeber har tyvärr ingen information angående lokala frukostpriser. För denna information ber vi er kontakta hotellet direkt.

   

 • Får jag ta med djur på hotellet?

  I regel tillåter inte hotell att man checkar in med sällskapsdjur. Vänligen kontakta hotellet direkt och kontrollera vad som gäller för just din bokning.

04 Hyrbil
 • Hur lägger jag till en hyrbil?

  Du kontaktar kundservice på 0771-57 57 57 måndag-fredag 09:00-17:00 eller på order@resfeber.com

 • Behöver jag en ny voucher om jag ändrar min hyrbilsbokning?

  Om du gör en ändring i en befintlig bokning som kräver en ny voucher, så kommer en ny voucher skickas till dig per email. Vänligen printa ut den nya vouchern och tag med till leverantören för upphämtning av bilen. Om du inte har med dig din voucher till leverantören, kan vi inte garantera att du får ut din hyrbil.

 • Vad betyder olika ord i hyrbilssammanhang?

  Ansvarsförsäkring
  Denna försäkring täcker dig vid skada av tredje person.

  Avbrottsskydd
  Avbrottsskyddet garanterar dig återbetalning av oanvända dagar om du skulle behöva återlämna bilen tidigare på grund av sjukdom, akut händelse hemma el. dyl. Läkarintyg från resmålet krävs.

  Bilkudde
  Är alltid på förfrågan vilket görs vid bokning, betalas direkt på plats i mån av tillgång.

  Barnstol
  Är alltid på förfrågan vilket görs vid bokning, betalas direkt på plats i mån av tillgång.

  Cdw
  Collision damage waiver
  Försäkringen täcker skador på bil. Denna försäkring ingår i Resfebers totalpriser.

  Deposition
  När man hämtar ut sin hyrbil lämnar (deponerar)man ett visst belopp som säkerhet. Beloppet står på din voucher. Om ingen skada har skett på bilen återfås det deponerade beloppet.

  Ep
  Extended protection
  Denna försäkring höjer ansvarsbeloppet i trafikförsäkringen, den tar dock inte bort självrisken. Den höjer bara ansvarsdelen. Denna försäkring är helt frivillig och kostar vanligtvis ganska mycket.

  Esp
  Emergency sickness protection (USA)
  En resesjukvårdsförsäkring som betalar vård upp till $10 000 per person mot en självrisk på $100. Om du har en reseförsäkring hemifrån är du täckt för sådana eventualiteter.

  Estate
  Kombibil anges ofta som Estate.

  Kombibil
  Kombibil anges ofta som Estate på hemsidan.

  Internationellt körkort
  Ett internationellt körkort är ett dokument som identifierar dig som körkortsinnehavare. Anledningen till att internationella körkort finns är att det kan vara svårt för lokal trafikpolis att förstå vad som står på ditt körkort. I de flesta länder är det dock fullt accepterat med svenskt körkort och inget internationellt körkort krävs. Information om internationellt körkort krävs i det landet där du ska hyra bil, återfinns på din voucher. Om så är fallet, kontakta Motormännens Riksförbund som är den instans om skriver ut internationella körkort i Sverige. www.motormannen.se

  Journummer
  Om det skulle uppstå problem eller frågor vid eller efter upphämtning av din hyrbil vänligen kontakta vår hyrbilsagent, Auto Europe. Journumret finner du på din voucher.

  Leverans
  Hotelleverans är möjlig på vissa destinationer, mot en avgift som betalas lokalt. Hotelleverans kan innebära att du blir hämtad och körd till det lokala kontoret. Meddela oss ditt önskemål vid bokningstillfället och vi gör en förfrågan hos vår lokala leverantör. Vi behöver fullständig adress och telefonnummer till ditt hotell.

  Out of hours
  Ibland har kontoret stängt när du vill hämta ut din bil, s.k. out-of-hours. Leverantören kan då ta ut en kostnad för att stanna kvar och lämna ut din bil.

  Pai/perspr
  Personal accident insurance
  Du behöver inte denna försäkring om du har ett reseskydd. Undersök detta före avresa, det är viktigt att ha en bra personlig olycksfallsförsäkring på resan.

  Pae(c)
  Personal accident and effects coverage.
  Den här försäkringen gäller skador på dig som person samt för stöld eller förlust av personligt lösgods såsom kameror, väskor o.s.v.

  Självrisk
  Självrisken är en del av den kostnaden du själv betalar när du använder en försäkring.

  Stöldförsäkring
  Denna försäkring täcker dig om bilen skulle bli stulen. Självrisken står på din voucher.

  Trafikskadeförsäkring
  Denna försäkring täcker din bil vid skada orsakad av dig eller tredje part.

  Tp
  Theft protection
  Denna försäkring täcker dig om bilen skulle bli stulen.

  Under 25
  I USA måste en extra försäkring tecknas om man är under 25 år.

  Ump
  Uninsured motorist protection (USA)
  Denna försäkring gäller om en oförsäkrad förare kör på dig. Detta är en variant av en personlig olycksfallsförsäkring och har du ett fullgott skydd hemifrån blir detta en dubbelförsäkring.

  Voucher
  En voucher är bevis på att du har förhandsbokat och betalat din bilhyra. Vouchern ska överlämnas till den lokala uthyraren vid upphämtning av bilen. Om denna ej överlämnas till den lokala uthyraren äger biluthyrningsföretaget rätt att debitera dig sitt normala fullpris. Du är som förhyrare skyldig att själv kontrollera vouchern så snart den erhålles. Eventuella felaktigheter måste påtalas för Resfeber omedelbart så att ny voucher kan utfärdas. Observera att din voucher är en värdehandling.

  Ålder
  Minimiålder för förare är normalt 21 år.  Maximiålder är normalt 70 år.

 • Vad betyder CDW?
  CDW = Collision Damage Waiver. Detta är självriskreducering på vagnskadeförsäkringen. D.v.s, det reducerar självrisken till ett visst belopp. CDW innebär aldrig att självrisken helt elimineras. CDW ingår alltid i bilhyran med Resfeber. Aktuellt självriskbelopp framgår av din voucher.
   
  Super CDW = Super Collision Damage Waiver. Detta är självriskeliminering på vagnskadeförsäkringen. D.v.s. självrisken för skada blir helt nollad. Super CDW ingår aldrig i bilhyra direkt med Resfeber(utom i USA). Däremot erbjuder många leverantörer dig att på plats teckna Super CDW när du hämtar ut bilen. Har du tecknat Resfebers självriskeliminering med oss behöver du inte Super CDW på plats. Det är upp till dig som kund att tacka nej till detta. Har du trots detta valt att skriva under kontraktet att du önskar Super CDW, återbetalar vi inte denna kostnad till dig.
 • Kan jag få min hyrbil levererad och hämtad på mitt hotell?

  På flera destinationer går detta att ordna. Vänligen kontakta kundservice på 0771-57 57 57.

 • Får jag hyra bil i USA om jag är under 25 år?
  I USA måste en extra försäkring tecknas om man är under 25 år och betalas hos den lokala leverantören.

  Alla förare måste finnas på plats vid upphämtning av bilen och uppvisa pass och giltigt körkort.
  OBS! Alla förare måste vara minst 21 år och haft giltigt körkort i minst ett år.

   

 • Hur gör jag om jag vill lägga till en extra förare?
  Alla extra förare skrivs in på plats vid upphämtning av bilen. Det är inget som ska skrivas in i bokningen. Resfeber tar heller inte betalt för detta. Kostnad för extra förare betalas också på plats.

   

 • Behöver jag lämna en deposition vid bilhyra?

  epositionen är leverantörens säkerhet för bilen och det är ett belopp som spärras på ditt kreditkort medan du har bilen. Leverantören gör detta för att försäkra sig om att du har pengar för att betala för ev. skador eller stöld av bilen samt för bensin. Det framgår av din voucher hur mycket deposition som ska lämnas.

  Depositionen debiteras i huvudförarens namn. Deposition måste lämnas av alla kunder, även om du har tecknat självriskeliminering. Depositionen återbetalas om du återlämnar bilen i det skick som du upphämtade den. Generellt tar det ett antal bankdagar innan pengarna finns tillgängliga på ditt konto.

 • Varför måste jag lämna en deposition vid bilhyra?

  Depositionen är leverantörens säkerhet för bilen och det är ett belopp som spärras på ditt kreditkort medan du har bilen. Leverantören gör detta för att försäkra sig om att du har pengar för att betala för eventuella skador eller stöld av bilen samt för bensin. Det framgår av din voucher hur mycket deposition som ska lämnas.

  Depositionen debiteras i huvudförarens namn. Deposition måste lämnas av alla kunder, även om du har tecknat återbetalning av självrisk. Depositionen återbetalas om du återlämnar bilen i det skick som du upphämtade den. Generellt tar det ett antal bankdagar innan pengarna finns tillgängliga på ditt konto.

 • Hur mycket ska jag lämna i deposition för min hyrbil?
  Vanligtvis ligger summan mellan 500 – 900 Euro. Dock förekommer såväl lägre som högre belopp.
  Viktigt vid deposition är att kunden har ett kreditkort (ej bankkort).
  Vid hyra av minibussar, större bilar eller sportbilar är det vanligt förekommande att det lokala hyrbilsföretaget kräver 2 kreditkort.

   

 • Behöver jag en extra försäkring till min hyrbil?

  Om du på hyreskontraktet skriver på att du önskar någon frivillig extraförsäkring, uppgradering till större bilkategori eller dylikt kan du inte i efterhand reklamera att du inte önskade denna/dessa.

  Läs därför noggrant igenom vad du skriver under när du avhämtar hyrbilen. Var också medveten om att lokal skatt betalas på allt som betalas på plats t.ex. barnstolar, takräcken, extra förare etc. Priserna som uppges hos oss för dessa är i lokal valuta dock utan lokal skatt.

  Behöver du komma i kontakt med oss utanför våra öppettider kan du nå AutoEurope på det journummer som står på din voucher.

 • Måste jag betala för en full tank bensin?

  Detta är beroende på var du hyr din bil och hur lång bilhyran är. Generellt gäller att du får lämna deposition vid upphämtning av bilen för en full tank. Denna deposition återbetalas till när bilen återlämnas fulltankad. En annan variant är att du får betala för första tanken bensin och att du sedan ska återlämna bilen så tom som möjligt. Det som gäller specifikt för just din bokning kommer att stå på din voucher.

   

 • Hur bokar jag extra utrustning och hur/när betalar jag för dem?

  Vänligen kontakta kundservice vid bokning av extra utrustning All extra utrustning betalas på plats vid upphämtning av bilen.

 • Har ni bilar med GPS?
  Du kan lägga in en förfrågan på GPS via vår kundservice. Kostnaden för hyra av GPS betalas på plats i lokal valuta och varierar från land till land.

   

 • Är vinterdäck/snökedjor m.m inkluderat i hyran när jag hyr min bil på en skidort?

  Skidhållare/snökedjor/vinterdäck är inte inkluderade i hyran. Dessa går att göra en förfrågan på hos den lokala leverantören. En extra kostnad för detta tillkommer och betalas alltid på plats till den lokala leverantören. Resfeber kan inte garantera tillgängligheten på extra tillbehör. Gör du din bokning på hemsidan och du inte kan välja till de extra tillbehör du önskar, ring vår kundservice på 0771-57 57 57 så kan vi hjälpa dig att ta reda på det.

 • Är snökedjor/takräcke/skidräcke/
  barnstolar/GPS garanterade?

  All extra utrustning måste beställas vid bokningstillfället.
  Observera att extra utrustning inte alltid finns tillgänglig på alla orter. Extra utrustning är alltid på förfrågan. Kostnaden för extrautrustning betalas på plats direkt till den lokala leverantören. Resfeber kan inte garantera tillgängligheten för någon form av extrautrustning. Resfeber är inte heller ansvarig för eventuella merkostnader vid utebliven leverans av dessa.

 • Finns det några körrestriktioner när det gäller min hyrbil?

  I en del länder kan det förekomma restriktioner när det gäller körning utanför landets gränser. Hör alltid med Resfeber om du planerar att köra i länder utanför landet du hyrt bilen i. På din voucher kan du läsa om eventuella restriktioner och avgifter. Avgiften betalas på plats till den lokala leverantören.

 • Är det tillåtet att köra med bilen utanför normalt vägnät?
  Nej, försäkringarna täcker inte bilen om den körs utanför det normala vägnät, s.k. offroad.

   

 • Hur kommer jag i kontakt med er under min bilhyra?
  Du når Resfeber på +46 (0)771-57 57 57 eller Auto Europe på det nummer som finns angivet på din voucher.

   

 • Jag återlämnade min bil innan hyrestidens slut, kan jag få pengar tillbaka

  Om du har återlämnat bilen innan hyresperiodens slut, kan vi inte återbetala några pengar för resterande hyrestid.

 • Kostar det något att avboka min hyrbil?

  Beror helt på hyrbilsleverantören. Kolla din voucher för mer information.

05 Evenemang
 • Kan jag köpa evenemangsbiljetter?

  Vi samarbetar med Boxoffice som är en del av Resia Travel Group.

  Boxoffice erbjuder evenemangsbiljetter till hela världen. Du kan boka direkt online på:
  https://www.boxoffice.se/?partner=resfeber eller ringa oss på 0771-57 57 57 för bokning. 

06 Reseförsäkring / Avbeställningsskydd
 • Behöver jag en reseförsäkring?

  Tillsammans med Solid erbjuder Resfeber olika reseförsäkringar. Det är viktigt att du läser igenom villkoren för försäkringen så att du vet vad som ingår.

   

 • Behöver jag en avbeställningsförsäkring?

  Vi rekommenderar att du köper en avbeställningsförsäkring eftersom många av produkterna på vår hemsida inte är avbokningsbara. Det är viktigt att du läser igenom villkoren för försäkringen så att du vet vad som ingår. 

   

 • Villkor för avbeställningsförsäkring och reseförsäkring plus?

  Vänligen se nedan för vilka villkor som gäller för avbeställningsförsäkring och reseförsäkring plus.

   

 • Hur gör jag en skadeanmälan?

  Behöver du utnyttja din avbeställningsförsäkring eller reseförsäkring, vänligen hämta hem din skadeanmälan, fyll i dina uppgifter och skicka in till Solid.


   

07 Pass, visum och inreseregler
 • Vilka regler gäller för pass och visum?

  Resenären är själv ansvarig för att kontrollera och införskaffa nödvändiga resedokument inför resan, såsom giltigt pass, visum, vaccinationer och försäkring. Detta gäller även vid flygplatsbyte eller mellanlandning där övernattning krävs. För visuminformation kontaktas respektive lands ambassad.

  Resenären är själv ansvarig för eventuella kostnader som uppkommer på grund av brister i ovan nämnda formaliteter, t.ex. hemtransport till följd av att pass/visum saknas.

  Obligatorisk id-kontroll av alla utrikesresenärer har införts i Sverige, inte bara vid incheckningen utan även vid gaten. Resenären ska kunna legitimera sig med en godkänd id-handling som ska stämma överens med biljett och boardingkort. Den extra kontrollen görs för att förhindra att resenärer ska kunna byta biljett och identitet mellan incheckning, säkerhetskontroll och gate.

  De nya reglerna går i linje med ett EU-direktiv samt rekommendationer från FN-organet Iaco.

  Nationellt id-kort

  När du åker utomlands behöver du alltid pass, eller inom Schengen-området ett nationellt id-kort för att styrka medborgarskap. Körkort är ej giltig id-handling i detta fall. Båda dessa dokument utfärdas av polisen på passexpeditionerna. Den stora fördelen med det nationella id-kortet är att det har ungefär samma storlek som ett kreditkort så du kan lätt förvara och alltid ha det med dig i plånboken.

  Trots att passkontroll endast sker i undantagsfall inom Schengen-området, måste du kunna legitimera dig under vistelsen utomlands. Passet och det nationella id-kortet är då de enda giltiga dokument som styrker identitet och medborgarskap.

  Länder som deltar fullt ut i Schengen-samarbetet:

  Belgien
  Danmark
  Estland
  Finland
  Frankrike
  Grekland
  Italien
  Lettland
  Litauen
  Luxemburg
  Malta
  Nederländerna
  Polen
  Portugal
  Spanien
  Sverige
  Tjeckien
  Tyskland
  Slovakien
  Slovenien
  Ungern
  Österrike

  Även Island, Norge och Schweiz ingår genom ett särskilt avtal i Schengen-området trots att de inte är EU-länder. Irland, Storbritannien och Cypern kontrollerar pass vid sina gränser.

  Resa inom Norden

  Vid resor inom Norden krävs inte pass för svenska medborgare. Du bör ändå ha med dig giltig legitimation för att styrka din identitet, bland annat om du tar in på hotell, campingplats eller liknande. Svenskt körkort är giltig legitimation.

   

 • Behöver barn ha ett eget pass?
  Ja, den 21 augusti 2006 genomfördes en ny passlag som innebär att barn ska ha eget pass.
  Det är inte längre möjligt att anteckna barn i föräldrarnas pass.

   

 • Vad är SFPD - Secure flight passenger data?

  SFPD skickas per automatik till flygbolaget i samband med att du genomför din bokning på vår hemsida. Du behöver därmed inte kontakta Resfeber eller flygbolaget om detta före din avresa. SFPD är informationen om ert födelsedatum och ert namn.

 • Vad är APIS - Advanced Passenger Information System?

  För resor till USA och Storbritanninen krävs APIS (Advanced Passenger Information System) för alla resenärer. Bland annnat så ska passnummer och kontaktuppgifter lämnas till flygbolaget före avresa. Detta görs via flygbolagets hemsida.

  Vänligen se nedan vilka uppgifter som APIS innebär.

  - Samtliga förnamn enligt passet
  - Samtliga efternamn enligt passet
  - Födelsedatum (år, månad, dag)
  - Nationalitet
  - Passnummer
  - Land som har utfärdat passet.
  - Passets sista giltighetstid (år, månad, dag)

  Behöver du hjälp med att informera flygbolaget om ovan uppgifter så kontakta oss för personlig service 0771-575757 eller via mail: order@resfeber.com.

   

 • Vad gäller för resor till USA?

  Vid resor till/från USA och vid mellanlandning i USA behöver flygbolaget och tullpersonalen följande information:

  1 – ESTA (Electronic System for Travel Authorization)
  2 – SFPD (Secure Flight Passenger Data)
  3 – APIS (Advanced Passenger Information System)

  ESTA är ett inresetillstånd som ni själva fyller i och ansöker om i god tid före avresa. Du finner mer information och länk till officiella hemsidan för ESTA om du trycker här.

  Från och med 1 januari 2016 kan inte svenska medborgare som har besökt Iran, Irak, Syrien, Sudan eller Jemen efter den 1 mars 2011, eller har dubbla medborgarskap i något utav dessa länder besöka USA enbart med ESTA ansökan, dessa måste ansöka om Visum via USAs ambassad i Stockholm.

  Viktig information! Efter den 31 mars 2016 ska alla resenärer som utnyttjar ESTA uppvisa ett biometriskt pass. Passet ska utöver informationen om passets ägare innehålla ägarens biometriska särdrag och namnteckning. Alla pass som utfärdats till medborgare i de nordiska länderna efter 2012 bör uppfylla detta krav. Om man ska till USA efter den 31 mars 2016 och inte har ett biometriskt pass bör man ansöka om ett nytt pass alternativt ansöka om visum på den amerikanska ambassaden. 

  SFPD skickas per automatik till flygbolaget i samband med att du genomför din bokning på vår hemsida. Du behöver inte kontakta Resfeber eller flygbolaget om detta före din avresa. Uppgifterna du lämnar på vår hemsida i samband med din bokning måste överensstämma med dem som står i passet.

  APIS är passinformation. Detta lämnas till flygbolaget före avresa.
   

 • Visumregler för resor till Kanada

  Electronic Travel Authorization (eTA) - Kanada

  Inresetillstånd för svenska medborgare har tidigare ansökts via ett dokument som fyllts i ombord på planet till Kanada, men detta skall nu göras elektroniskt via en webbsida. Ansökan via webbsidan ska göras av resenären i god tid före (senast 72 timmar innan avresa) och är från och med 15 mars 2016 obligatorisk. Svar på en ansökan via webbsida kan ses där inom 72 timmar efter ansökan är gjord.

  Observera att en avgift tillkommer på CAN $7 per ansökan och denna kostnad betalas direkt med kort vid själva ansökningstillfället.

  Länken hittar du här:

   

   

   

08 Vaccinationer
 • Behöver jag vaccinera mig?
  När du reser utsätter du dig för en ökad risk att smittas av sjukdomar som är ovanliga eller saknas här i Sverige.
  Med kunskap om hur du undviker hälsorisker och med rätt vaccination kan du känna dig tryggare.
  » Läs mer om vaccin här

   

09 Övrigt
 • Hur ger jag er feedback?

  Vi tar tacksamt emot all feedback som du har. Du kontaktar oss genom att skicka ett mail till order@resfeber.com

 • Hur gör jag om jag vill reklamera hela eller delar av resan?

  Eventuella reklamationer under resan skall framföras till leverantören eller dennes representant på plats. Detta skall ske direkt när du upptäcker problemet så att det kan avhjälpas så fort som möjligt. Om reklamation riktas direkt till leverantören eller dennes representant på stället bör du försäkra dig om att du får kvitto på att du reklamerat till dem direkt. Kvittot kan behövas i den händelse att reklamationen inte kan åtgärdas på plats och du eventuellt senare vill ansöka om kompensation på nytt. Om reklamation på plats saknas är det väldigt svårt att genomdriva den i ett senare läge.

  Länk till formulär

   

 • Vad ska jag ta med på resan? (kom-i-håg)
  • Kreditkort eller lokal valuta.
  • Pass, biljetter (vouchers) och eventuellt visum.
  • Tag en kopia på pass och kreditkort. Detta underlättar processen ifall du blir av med dem.
  • Reseförsäkring samt information om var du vänder dig ifall den måste användas.
  • Skriv både hem- och hotelladressen på bagaget.
  • Nödvändiga vaccinationer, mediciner, solskyddsfaktor, extra linser eller glasögon.
  • Kamera
  • Packa alltid biljetter/resedokument och medicin som du behöver i handbagaget.

   

Vanliga frågor och svar
 • Köpvillkor

  På länken nedan finner du våra fullständiga villkor:

  Köpvillkor

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.