Att göra i Rom

Stövellandets huvudstad Rom erbjuder sina besökare att vandra på historisk mark både ovan och under jord. Många glömmer bort att vissa städer även har sevärdheter under marknivå och när du anländer till Rom finns det inte mindre än en handfull katakomber att välja mellan. En katakomb är en historisk gravplats byggd i ett tunnelsystem under jord och både San Sebastiano och Le Catacombe di San Callisto är intressanta utflyktsmål. På markplan hittar du flera kända sevärdheter som prytt vykort och historieböcker under många år. Colosseum är utomhusarenan där gladiatorerna en gång utkämpade sina kamper och trots att det är en turistattraktion är den väl värd ett besök.
+

Både Forum Romanum och Pantheon kan ägnas lite tid men lägg gärna till Palatinen som faktiskt är en av de berömda sju kullarna som Rom en gång byggdes på. När fötterna känns trötta kan du vila dig på Piazza Navona. Här får även ögonen en njutbar stund av all den magnifika arkitektur som omger torget och dess mittpunkt. I Rom ligger också staten i staden, nämligen Vatikanen och den imponerande St Peterskyrkan som trots sin magnet på turister är väl värd ett besök. Det är imponerande att stå på Piazza San Pietro, mera känt som Petersplatsen och blicka upp på byggnaden och verkligen försöka att ta in vilken hisnade stor byggnad Peterskyrkan faktiskt är. Spanska trappan i Rom är ett populärt ställe att ta en paus på, titta igenom sina shoppingkassar och planera för nya sevärdheter.

01

Shopping i Rom

Italienskt mode och italienska designers behöver knappast någon ingående presentation. Nationen är känd för sin stilfulla smak och sitt sinne för trender och influenser. Rom är internationellt känt för exklusivt mode och det är ingen slump ... Läs mer

01

Restaurangtips i Rom

Det går inte att åka till Rom utan att beställa in pizza och pasta. Makaronernas och pizzadegens hemland serverar fantastiska pastarätter och pizzor som verkligen är någonting att längta efter. I Rom är det vanligt att äta lunch under tidig eftermid... Läs mer

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.