Att göra i Berlin

På senare år har Berlin blivit en känd metropol för konst, kultur, musik och en hipp och trendig stad som är i ständig förändring. Stadens rika kulturutbud och framförallt satsningen på kultur gör att du inte vill missa Kulturforum. Denna moderna byggnad rymmer flera av de kända museerna som bland annat Neue Nationalgalerie och Kunstgewerbemuseum. När du besöker Museumsinsel besöker du även ett av UNESCO´s världsarv. Detta museum ligger på en liten ö mitt i floden Spree som flyter genom delar av Berlin. Om du vill se det historiska Berlin utan att betala inträde ska du bege dig till Nikolaiviertel. Detta är det äldsta bostadskvarteret i Berlin där Nikolaikyrkan som uppfördes på 1220-talet är en
+

central mittpunkt och Berlins äldsta kyrka. Detta område inrymmer inte bara gammal bebyggelse utan här finns även ett rikt utbud av restauranger och caféer. I stadsdelen Freiderichshain som är beläget i centrala Berlin ska du leta upp Simon-Dachstrasse för att sedan vika av från denna och bege dig in på smågatorna för att komma bort från det kommersiella. På smågatorna är butikerna mindre och utbudet mer unikt och det är också här som studenterna trivs. För att göra ytterligare ett besök i Berlins kulturella värld kan du bege dig till Kreuzkölln. Här är kulturlivet i allra högsta grad levande och många nattflanerare hamnar här och tar sig dagens sista öl innan de beger sig tillbaka till hotellet. Berlin är två städer som på några år vuxit samman till en huvudstad och suddat ut den tidigare historiska gränsen. 

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.