Flyg till Dubai från Stockholm går direkt (d.v.s. inga byten) dagligen med en eller två avgångar från Arlanda till Dubai International Airport. weekend-dubai-burj-khalifa-solnedgangDessutom finns ett mycket stort antal flyg Stockholm Dubai med ett byte varje dag, så det finns stora möjligheter att göra resan med en avgångstid som passar utmärkt och även att välja ett specifikt flygbolag som man är ute efter om man önskar det.

Flygtid Stockholm – Dubai

Det tar bara cirka sex och en halv timme att flyga till Dubai från Stockholm, vilket säkerligen är betydligt mindre än vad många tror att det tar att ta sig till mellanöstern.  Flygplatsen i Dubai ligger dessutom bara några kilometer utanför stadskärnan och man kan åka vanlig tunnelbana däremellan så transittiden från flygplatsen är i princip obefintlig, vilket minskar den totala restiden jämfört med många andra resmål. Med en mellanlandning blir restiden i regel minst omkring en och en halv timme längre, och relativt snabba byten kan ofta ske i Helsingfors eller i Doha i Qatar.

Dubai är en otroligt spännande stad som växer enormt och som erbjuder en i princip unik mix av arabisk och västerländsk kultur i detta mycket rika land i mellanöstern. Staden har redan fått ett rejält uppsving på senare år, och med stadens expansion och med de smidiga resorna från Stockholm kan vi säkerligen räkna med att det kommer bli ett allt mer populärt ställe att semestra på för svenskar.