Flyg till Nice från Göteborg går flera gånger i veckan mellan flygplatserna Landvetter och Nice International Airport med ett par olika stora flygbolag. weekend-nice-strandDessutom går det varje dag att kombinera ihop resor på sträckan med bara ett byte. Med andra ord är det lätt att ta sig till den franska Rivieran från den svenska västkusten, och med det stora utbudet går det så gott som alltid att hitta relativt prisvärda upplägg för flyg Göteborg Nice.

Flygtid Göteborg – Nice

En direktresa mellan Göteborg och Nice tar bara mellan cirka två och en halv timme och tre timmar, vilket gör den till en av de kortaste resorna till en kust med betydligt varmare klimat. Nice International Airport (även omnämnd som Nice Côte d’Azur) ligger dessutom bara sex kilometer utanför centrala Nice, så det går snabbt att ta sig in till staden (t.ex. med flygbuss) vilket bidrar till att den totala reslängden hålls relativt kort. Tack vare flygplatsens läge är det även extra nära till bland annat Cannes. Med ett byte av flyg tar resan i regel åtminstone runt en och en halv timme längre, och de minst tidsödande uppläggen innehåller ofta byten i till exempel Köpenhamn eller Frankfurt.

Oavsett om du alltid drömt om den franska Rivieran eller bara suktar efter värme och sol i allmänhet är en flygtur till Nice väl värd att tänka över eftersom resan är smidig och det finns gott om prisvärda alternativ!