Flyg till Nice från Köpenhamn går direkt (utan byten) varje dag mellan flygplatserna Kastrup och Nice International Airport (även omnämnd som ”Côte d’Azur”), och det ofta i form av två till fyra avgångar sammanlagt med ett par olika flygbolag. weekend-nice-batar-hus-havNär flera direktflighter finns är de dessutom i regel utspridda över dagen, med avgångar från morgon till eftermiddag/kväll. Dessutom finns mängder av alternativ för flyg Köpenhamn Nice med ett byte, vilket gör det totala utbudet stort och det blir lätt att hitta en exakt avgångstid som passar perfekt, liksom att kunna välja ett specifikt flygbolag som man eventuellt föredrar.

Flygtid Köpenhamn – Nice

Flygtid Köpenhamn Nice med direktflyg är lite mindre än två och en halv timme i normala fall. Avståndet från flygplatsen i Nice till de centrala delarna av staden är dessutom mycket kort (cirka sex kilometer) och det går bland annat ofta flygbussar, vilket gör den totala restiden (inklusive både flyg och transit) mellan städerna till ett av de snabbaste sätten att ta sig till riktigt fina stränder i södra Europa. Även till t.ex. Cannes går snabbt att ta sig från Côte d’Azur. Med ett byte av flyg tar resan Köpenhamn-Nice i regel åtminstone en timme och femton minuter längre, och de mest tidseffektiva bytena av flyg kan då ofta ske i München eller i Frankfurt.

Den franska Rivieran lockar redan många tack vare sina fina stränder och sitt utsökta utbud av restauranger, shopping och fransk kultur – men med tanke på hur smidig resan är från Öresundregionen finns all anledning för fler att lägga en weekend eller semester där.