Utbudet av flyg till Paris från Köpenhamn är mycket stort. Det går flyg direkt på sträckan ett tiotal gånger varje dag, vilket kombinerat med den korta restiden gör Paris till den kanske allra lättaste världsmetropolen att nå från Öresundsregionen. Direktflygen körs av flera olika flygbolag och från morgon till kväll mellan Kastrup och de båda Parisflygplatserna Charles de Gaulle och Orly; så det finns alla möjligheter att hitta en resa mellan städerna som passar dig utifrån till exempel dina önskemål gällande avresetid, pris och flygbolag. Dessutom finns varje dag mängder av upplägg för flyg Köpenhamn Paris med ett byte, men det är då troligen främst aktuellt om man behöver åka sent på kvällen/natten när inga direktflyg finns att tillgå.

Flygtid Köpenhamn – Paris

Flygtiden mellan städerna är dessutom bara cirka två timmar (ofta något mindre). Båda flygplatserna som nås av direktflyg ligger relativt nära centrum (Orly 13 km ifrån, Charles de Gaulle ca 25 km ifrån), så resan är även smidig med då transittiden inte påverkar den totala restiden särkilt mycket. Möjligtvis kan destinationsflygplatsen vara av betydelse främst utifrån vilken del av staden du vill bo i (Orly ligger söder om och Charles de Gaulle nordost om centrum). Med ett byte av flyg ökar restiden i regel med minst en och en halv timme, och de minst tidsödande bytena sker ofta i Amsterdam eller i Frankfurt.

Paris är alltså en världsstad som kan nås otroligt smidigt och enkelt från Öresundsregionen, så det finns egentligen inga skäl till att inte lägga åtminstone en kortare semester i staden någon gång!