Flyg till Paris från Stockholm finns det ett stort utbud av, med ofta närmare ett tiotal direktflyg på sträckan varje dag, och flera olika flygbolag som kör mellan städerna. Därmed är Paris en av de storstäder som Stockholm har flest direktflyg till! Det går att flyga direkt mellan Arlanda och flygplatserna Charles de Gaulle och Orly eller mellan Skavsta och Beuavais. Därutöver finns även ett mycket stort antal flyg Stockholm Paris med ett byte av flyg, men det lär nog främst vara intressant för det fåtal som behöver åka från Stockholm vid en väldigt specifik tid eller som av något skäl vill flyga med ett visst flygbolag som inte har direktflyg.

Flygtid Stockholm – Paris

Flygtiden med direktflyg mellan städerna är cirka två och en halv timme. Både Orly och Charles de Gaulle ligger ganska nära centrala Paris (13 km söder om respektive 25 kilometer nordost om) och har goda förbindelser dit, vilket innebär att vilken av dessa man kommer till oftast inte spelar någon större roll för den totala restiden med transit inkluderad. Beauvais ligger liksom Skavsta betydligt längre från huvudstaden – cirka 75 km bort. Väljer du en resa med ett byte av flyg så ökar restiden i regel till åtminstone fyra timmar.

Paris är alltså en världsmetropol som går både snabbt och lätt att nå från Stockholm, och det går ofta att hitta billiga flygbiljetter dit. Därför passar staden perfekt för en weekendresa eller annan kortare semester!