Flyg till Rom från Göteborg går direkt, utan byte av flyg, flera gånger i veckan. Detta bland annat med lågprisbolag, och det finns avgångar både från Landvetter (till Fiumicino) och från Göteborg City Airport (”Säve”, till Ciampino). weekend-rom-fontana-di-treviDessutom finns det varje dag mängder av alternativ för flyg på sträckan med ett byte, så det är alltid möjligt att hitta ett prisvärt upplägg för flyg Göteborg Rom med en avgångstid som passar just dig, och där du kan åka från den flygplats du föredrar och/eller med något av de flygbolag som du föredrar.

Flygtid Göteborg – Rom

Flygtiden för direktflyg mellan Göteborg och Rom är cirka tre timmar, vilket gör trippen till en av de snabbaste resorna som kan göras till ett så pass varmt klimat från Västsverige. Väljer du en resa med ett byte ökar restiden i normala fall med åtminstone en timme, och snabbast går det ofta vid byte Köpenhamn eller Berlin.

Flygplatsen Ciampino ligger bara 15 kilometer utanför centrala Rom med Fiumicino ligger cirka 35 kilometer utanför, men eftersom den sistnämnda har tågtransport är tiden det tar att ta sig in till centrala Rom ganska likvärdig och hursomhelst fullt rimlig i båda fallen, vilket gör Rom till ett smidigt resmål från Göteborg.

Rom är en världsmetropol som inrymmer ett enormt utbud av nöjen med en rik historia och ett fantastiskt klimat. Med tanke på hur smidigt det är att ta sig dit från Göteborg så är det en resa som alla västsvenskar borde göra åtminstone någon gång i livet!