Flyg till Rom från Köpenhamn går direkt, utan byten, med flera olika avgångar varje dag (ofta fem sex stycken med avgångar från morgon till kväll) och med flera olika flygbolag mellan flygplatserna Kastrup och Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport. weekend-rom-colosseum-nightDet gör det riktigt lätt att hitta flyg Köpenhamn Rom som passar dig utifrån alla relevanta aspekter: pris, avgångstid, veckodag och flybolag etc. Dessutom går det att flyga sträckan med massvis av alternativ med ett byte av flyg varje dag, vilket troligtvis främst är aktuellt om avgångstiden behöver vara sen kväll eller natt då inga direktflyg på sträckan finns att tillgå.

Flygtid Köpenhamn – Rom

Flygtiden på sträckan är bara cirka två och en halv timme med direktflyg, vilket gör Rom till en av de tidsmässigt närmsta storstäderna med betydligt varmare klimat räknat från Öresundstrakten! Flygplatsen Fiumcino ligger cirka 35 km utanför Roms mest centrala delar, men snabb och frekvent tågtransport finns på sträckan så det är inget som ökar den totala restiden mer än till andra städer.

Behöver du välja en resa med byte av flyg så ökar restiden i regel åtminstone omkring fyra timmar, och sett till tid kan då Münchens flygplats ofta vara den som går snabbast att flyga via.

Rom är en verklig storstad som har allt: historian, klimatet, maten, shoppingen, kulturen och utelivet. Med tanke på hur lätt det är att ta sig dit från Öresund är det alltså definitivt värt att lägga åtminstone en weekendresa i Italiens huvudstad!