Flyg till Rom från Stockholm går utan byten dagligen, ofta med två till tre olika avgångar. Det går att flyga antingen mellan Arlanda och Fiumicino flygplats (många flyg) och mellan Skavsta och Ciampino flygplats (betydligt färre flyg), och flera olika flygbolag har flyg Stockholm Rom. Dessutom finns det varje dag mängder av möjliga resor på sträckan med bara ett byte, vilket kan vara aktuellt om man måste resa vid en viss tid eller om man vill flyga med ett visst flygbolag som inte har direktflyg.

Flygtid Stockholm – Rom

Flygtiden mellan Stockholm och Rom är i regel bara lite mer än tre timmar. Det gör det till ett av de snabbaste sätten att ta sig till en storstad i ett betydligt varmare klimat! Både Fiumicino och Ciampiono flygplats ligger dessutom nära centrala Rom och har smidiga förbindelser med stadskärnan, så inte heller transittiden är något som gör Rom mindre smidigt att resa till. Väljer du en resa med ett byte av flyg så stiger restiden normalt sett med åtminstone en timme i bästa fall, och de minst tidsödande bytena kan inte sällan ske på Kastrup i Köpenhamn eller på Tegel i Berlin.

Rom är en mäktig stad med en rik historia och ett enormt utbud som den metropol staden är. Med de smidiga och ofta billiga resorna från Stockholm är staden därför till exempel en perfekt weekendresa i syfte att kombinera värme och storstad!