Varje dag går det i regel flera flighter direkt mellan Göteborgs huvudflygplats Landvetter och Amsterdams huvudflygplats Schiphol. weekend-amsterdam-kanal-batarDessutom finns det ytterligare ett antal flighter mellan städerna med en kortare mellanlandning i Köpenhamn. Detta stora utbud av flighter är en av faktorerna som bidrar till att det är relativt lätt att hitta billiga flyg Göteborg Amsterdam, i kombination med att sträckan är relativt kort.

Flygtid Göteborg – Amsterdam

Flygtiden för direktflyg mellan Landvetter och Schiphol är normalt sett ganska exakt en och en halv timme – vilket gör Amsterdam till en av de storstäder som går allra snabbast att nå från västra Sverige!  Ingen av dessa två flygplatser ligger heller särskilt långt bort från städernas centrum varför Amsterdam, även om man räknar in tiden för transfers, är ett supersmidigt resmål. Till och från Schiphol finns dessutom prisvärda och snabba tåg till stadens centrum. Väljer du en resa mellan städerna med mellanlandning i Köpenhamn ökar flygtiden med cirka en timme som minst.

Amsterdam är också en verkligt unik stad med en helt egen karaktär som lockar mängder av människor så väl för att den är så otroligt vacker som för att det finns ett enormt festutbud. Med andra ord får du en unik och annorlunda upplevelse med snabbast och billigast möjliga resa från Göteborgstrakten, och det är säkert en stor anledning till att så många svenskar älskar att åka till Amsterdam!