Flyg till Lissabon från Stockholm med direktflyg avgår i princip dagligen från Arlanda till Lisbon International Airport (även kallad ”Portela”). Dessutom finns det varje dag mängder av flyg från Stockholm till Lissabon med bara ett byte, av vilka flera brukar vara relativt smidiga och billiga. Det gör att man kan hitta en resa på sträckan i stort sett oavsett vilken dag man vill åka och vilken tid på dagen, samtidigt som man kan välja specifikt utefter vilket/vilka flygbolag man föredrar.

Flygtid Stockholm – Lissabon

Flygtiden mellan Stockholm och Lissabon är cirka fyra och en halv timme med direktflyg. Flygplatsen ligger inne i själva stadsregionen och gör det mycket smidigt att ta sig till och från de centrala delarna av staden – det går till exempel att åka vanlig tunnelbanelinje – vilket minskar den totala restiden till Lissabon jämfört med många andra städer. Med ett byte av flyg ökar ofta restiden med åtminstone två timmar, men de snabbaste bytena sker då ofta i till exempel München.

Portugals huvudstad är en riktig storstad och har ett rikt utbud av nöjen, restauranger och dylikt och inte minst ett riktigt gott klimat. Samtidigt är Portugal relativt billigt att vistas i, och med tanke på allt detta kan man verkligen tycka att Lissabon är en underskattad stad bland svenskarna – avståndet är trots allt inte längre än att det passar utmärkt som destination för till exempel en weekendresa!