Mellan Göteborg (Landvetter flygplats) och Barcelona (El Prat) går det att flyga direkt utan byten, flera dagar i veckan. Dessutom finns det varje dag massvis av alternativ med bara ett byte av flight för flyg Göteborg Barcelona. Tack vare att många flyger sträckan och att den inte är så lång går det ofta att hitta flygbiljetter för riktigt bra priser.

Flygtid Göteborg – Barcelona

Restiden för direktflyg mellan Göteborg och Barcelona är i regel ganska exakt tre timmar. weekend-barcelona-park-guellDet är betydligt mindre än vad många tror krävs för att ta sig ner till de sydliga delarna av Europa – men som tur är går det alltså att komma till betydligt varmare breddgrader på bara några timmar! Flygplatsen El Prat ligger dessutom hyfsat nära centrala Barcelona, lite mindre än en halvtimme bort med tåg, så det gör inte heller resan krångligare.

Med ett byte av flyg tar Göteborg–Barcelona i regel minst en och en halv timme till, vilket många ändå tycker är fullt överkomligt – man hinner ju faktiskt med mycket mer än att bara flyga under resdagen. Snabbast går det ofta om mellanlandningen sker i Amsterdam, medan andra alternativ kan innebära betydligt längre restider.

Barcelona har seglat upp som ett av svenskarnas absoluta favoritresmål under senare år, och inte undra på med tanke på stadens behagliga läge och fantastiskt varierade utbud av nöjen, shopping, sport och arkitektur. Och om du själv är sugen på att kolla in staden finns alltså alla möjligheter att hitta en snabb och billig resa!