Flyg till Barcelona från Stockholm går direkt, utan byten, varje dag och ofta med uppemot en handfull avgångar som är utspridda över olika delar av dygnet och flera olika flygbolag har trafik på sträckan. weekend-paellaDet går många flyg såväl från Arlanda som från Skavsta till Barcelona Airport (El Prat). Dessutom finns varje dag ett mycket stort utbud av flyg Stockholm Barcelona med ett byte av flight, vilket innebär det går att hitta en resa även om man behöver en specifik avresetid eller föredrar något särskilt flygbolag med anledning av bonuspoängsskäl eller liknande.

Flygtid Stockholm – Barcelona

Direktflyg mellan Stockholm och Barcelona tar cirka tre och en halv timme, vilket gör det till ett av de snabbaste sätten att ta sig till en storstad som ligger i ett varmt klimat från östra Mellansverige. Flygplatsen El Prat, som alltså är den vanliga ankomstplatsen, ligger dessutom bara lite mer än en mil från centrala Barcelona och det finns snabba tågförbindelser däremellan, vilket gör hela resan från punkt A till punkt B extra smidig jämfört med flyg till många andra storstäder. Vid resa med ett byte av flyg tar resan i regel åtminstone omkring en och en halv timme längre, och den snabbaste resvägen är då ofta via Paris, Amsterdam eller Frankfurt.

Barcelona är en spännande storstad med ett fantastiskt utbud inom alla tänkbara områden, och där vädret alltid är betydligt varmare/mildare än i Sverige. Med tanke på hur lätt – och ofta billig t– det dessutom är att ta sig dit från Stockholm är det därför en helt perfekt plats för till exempel en weekend eller kortare semester!