Flera flygbolag flyger mellan Göteborg och London och utbudet av flighter är stort, med tiotals direktflyg dagligen både på vardagar och på helger. Bland bolagen som har flyg Göteborg-London märks stora bolag såsom SAS, British Airways och Norwegian. Det går att välja att åka antingen från Landvetter (varifrån utbudet är störst) eller från Göteborg City Airport, och som slutmål finns såväl centrala Heathrow som billiga Stansted i utbudet.

 

Att flyga direkt från Göteborg till London tar bara cirka två timmar – och faktum är att London därmed är den världsmetropol som går allra snabbast att nå från Götet. Även flyg Göteborg-London med något enstaka byte går i regel väldigt snabbt – till exempel går det ofta att flyga via Köpenhamn med bara drygt en timmes tidspåslag.

De korta resorna hänger i regel också ihop med relativt låga priser, och om du åker på en vardag och bokar någon månad i förväg kan du som oftast flyga direkt till London (Stansted) från Landvetter för mindre än 200 kronor! Just den korta flygtiden gör också lågprisflyg till ett extra bra alternativ på sträckan. När flygningen bara tar ett par timmar klarar de flesta sig gott och väl utan avancerade nivåer av komfort. Tack vare avståndet passar London också utmärkt som destination för en weekend eller annan kortare resa, och då är det också lätt att hålla priset riktigt lågt hos lågprisbolagen genom att bara ha med handbagage.

Det är troligen kombinationen av det enorma utbudet i London, restiden och flygpriserna som har gjort staden till ett av svenskarnas, och inte minst göteborgarnas, favoritresmål. Är du sugen på att utforska London så är förutsättningarna med andra ord perfekta!