För stora delar av södra Sverige är det smidigaste sättet att ta sig till London ofta att flyga från Köpenhamn. Utbudet av direktflighter är stort och det går att hitta flyg mellan de relativt centrala flygplatserna Kastrup och Heathrow parallellt med att det finns flera lågprisflyg mellan Kastrup och Gatwick eller Stansted, som båda ligger några mil utanför centrala London. Flygbolag som opererar på sträckorna är bland annat SAS, British Airways och Japan Airlines (Kastrup-Heathrow), Norwegian (Kastrup-Gatwick) och Easyjet (Kastrup-Gatwick/Stansted).

Flygtid Köpenhamn - London

Restiden för flyg Köpenhamn-London är nästan exakt två timmar, med cirka fem-tio minuters variation beroende på vilka flygplatser som används för resan. Det innebär att London är en av de allra smidigaste storstäderna att ta sig till från Köpenhamn och Skåne.

Tack vare den korta restiden blir även flygen relativt billiga. Lågprisflygen är inte minst populära då sträckan av många anses kort nog att passa för ett enklare resande, samtidigt som de finns från den centrala flygplatsen Kastrup och då många endast åker över en weekend eller annan kortare nöjesresa och därmed kan hålla nere priserna genom att resa enbart med handbagage. Bokas resan i god tid kan man i dessa fall ofta flyga hela sträckan för bara ett par hundra kronor! Det finns alltså gott om alternativ för flyg mellan Köpenhamn och London oavsett om du t.ex. flyger privat eller i jobbet, hur sent du bestämmer dig för att resa, vilken typ av flygbolag du föredrar och om du uteslutande vill använda dig av centrala flygplatser eller inte.