Ett antal olika flygbolag trafikerar sträckan mellan Stockholm och London och det finns ett stort antal direktflighter varje dag att välja bland. Det går till exempel att välja att flyga mellan huvudflygplatserna Arlanda och Heathrow eller från Arlanda till Gatwick (som ligger lite längre utanför London), alternativt mellan Stockholm-Skavsta och Stansted, som också ligger några mil utanför den brittiska huvudstaden.

Flybolag som kör på sträckorna är bland annat bolag såsom SAS, British Airways, Finnair, Japan Airways och Thai Airways (på Arlanda-Heathrow), samt lågprisbolagen Norwegian (Arlanda-Gatwick) och Ryanair (Skavsta-Stansted). Följaktligen finns alltså det numerärt största utbudet av flighter från Arlanda till Heathrow.

Flygtid Stockholm - London

Flyg Stockholm-London tar bara cirka två och en halv timme – med cirka femton minuters variation åt det ena eller andra hållet beroende på till exempel exakt vilka flygplatser som är startplats och slutmål. Det innebär att London är en av de allra närmaste storstäderna från Stockholm räknat i flygtid!

Den allra kortaste flygtiden finns i regel på sträckan Skavsta-Stansted, men i och med att dessa flygplatser innebär avsevärt mycket längre resor från de centrala delarna av staden jämfört med till exempel Arlanda-Heathrow är den marginellt kortare flygtiden knappast av större värde.

Den korta restiden och den stabila efterfrågan innebär även att London är bland de billigaste flygdestinationerna från Stockholm, och det bidrar även till att många föredrar lågprisbolagens flighter då sträckan är kort nog att klara sig utan extra komfort, samtidigt som många väljer en weekend eller annan kortare vistelse och då kan klara sig med enbart handbagage och på så vis komma riktigt billigt undan. Oavsett hur du vill resa kan du hitta ett alternativ som passar dig på sträckan Stockholm-London!