Flyg till Prag från Göteborg går direkt så gott som dagligen (dock mellanlandar planen i regel men utan att byte av plan behöver ske). Dessa resor går mellan Landvetter och Prags huvudflygplats Václav Havel flygplats. Dessutom finns mängder av alternativ med bara ett byte för sträckan varje dag, vilket innebär att det är lätt att hitta flyg Göteborg Prag som är billiga och som passar olika krav på avgångstider etc.

Flygtid Göteborg – Prag

De kortaste resorna på sträckan (direktflygen med mellanlandning) tar cirka tre och en halv timme. Detta gör Prag till en av de närmsta storstäderna i Centraleuropa räknat i restid från Göteborg. Många flyg med byten behöver dock inte ta särskilt mycket längre tid (många tar mindre än fyra timmar), och de kortaste uppläggen med byten går ofta via till exempel Frankfurt.

Vaclav Havel flygplats ligger för övrigt bara 10 kilometer utanför centrala Prag, vilket gör att tiden som behöver läggas på marktransport från och till flygplatsen hålls nere till så gott som minimal nivå.

Prag är en enastående vacker stad som dessutom är billig att vistas i och som går riktigt smidigt att ta sig till från Göteborg. Bor du i Västsverige och till exempel letar efter en spännande destination för en storstadsweekend så är Prag ett utmärkt val!