Flyg till Prag från Köpenhamn går direkt (nonstop, utan byten) så gott som dagligen – och ofta två till tre gånger med avgångar olika tider på dygnet. Mer än en operatör finns på sträckan och kör mellan flygplatserna Kastrup och Václav Havel Airport Prague. I och med att många alternativ dessutom finns för flyg Köpenhamn Prag med ett byte av flyg så är utbudet av avgångar mycket stort och likaså variationen av priser, avgångstider och flygbolag på sträckan.

Flygtid Köpenhamn – Prag

Flygtiden för direktflyg mellan Köpenhamn och Prag är ofta så liten som en timme och en kvart, och sällan mer än tio minuter längre än det. Det innebär att Prag är en av de närmsta kontinentaleuropeiska storstäderna räknat i restid från Öresundsregionen. Václav Havel Airport Prague ligger dessutom mycket nära stadskärnan, bara cirka en mil bort, och det finns smidiga förbindelser dit så inte heller behovet av marktransport sinkar ner den totala restiden. Med ett byte av flyg tar resan på sträckan i regel minst tre timmar, och störst chans till en relativt snabb flygning med byte har du ofta om du byter flyg i Frankfurt eller i Wien.

Prag är fyllt av magnifik arkitektur och är en riktigt billig stad att vistas i, så med de smidiga kommunikationerna från Öresund finns all anledning att besöka staden åtminstone i form av en weekendresa!