Från Göteborg till Berlin går det direktflyg flera gånger dagligen, och sträckan trafikeras av ett par olika stora flygbolag. weekend-berlin-panoramaTack vare den korta flygtiden och de låga priserna är det en väldigt populär flygsträcka. Dessutom finns det enormt många möjliga kombinationer varje dag för flyg Göteborg Berlin om man kan tänka sig ett byte, men då blir restiden genast längre samtidigt som det i regel blir lite dyrare.

Flygtid Göteborg – Berlin

Flygtiden för direktflyg på sträckan är nämligen bara lite mer än en timme (i regel 70 minuter), vilket gör Berlin till den världsmetropol som går allra snabbast att nå från stora delar av västra Sverige! Flygplatsen Tegel är dessutom en av världens mest centralt belägna storstadsflygplatser (något som faktiskt är en konsekvens av Västberlins utsatta läge under Kalla kriget). Det gör den totala restiden ännu snabbare jämfört med resor till andra storstäder, för från Tegel går det snabbt att ta sig in till de riktigt centrala delarna med vanlig lokalbuss. Behöver man välja en resa med byte av flyg förlängs dock restiden ofta med minst ett par timmar.

Om inte allt för lång tid kommer trafiken till Tegel istället att gå till Brandenburg Airport. Även därifrån kommer det dock att gå snabbt att ta sig till de centrala delarna av staden med tåg (denna nya flygplats ligger vid gamla Schönefeld flygplats söder om staden).

Berlin ligger alltså riktigt nära Göteborg räknat i tid, och är en av Europas mest spännande städer i allt från dess nöjesliv – berömt för bland annat de många klubbarna som är öppna fram till morgonen – till dess kultur och shopping. Gillar du något av detta finns alltså all anledning att ta dig dit, för smidigare blir det knappast!