Flyg till Budapest från Göteborg går direkt flera dagar i veckan med lågprisbolag mellan Göteborg City Airport och Budapest Airport. weekend-budapest-parliament-dimmaDessutom finns det varje dag mängder med möjligheter att flyga mellan städerna med bara ett byte av flyg. Att utbudet av flyg Göteborg Budapest är så stort har säkert bidragit till att så pass många västsvenskar har upptäckt Ungerns huvudstad.

Flygtid Göteborg – Budapest

Flygtiden för direktflyg mellan städerna är tämligen exakt två timmar – betydligt mindre än många tänker sig, för faktum är att Budapest ligger väldigt centralt i Europa. Ännu smidigare blir resan eftersom det är möjligt att åka från centralt belägna Göteborg City Airport (Säve). Från Budapest Airport (även kallad Ferenc Liszt International Airport) går det också smidigt och snabbt att ta sig in till centrala Budapest med buss eller tåg.

Om du väljer en resa med ett byte (till exempel med anledning av att inga direktflyg går den dagen du önskar åka) kan restiden ändå hållas relativt kort: Det är till exempel inte ovanligt att det bara tar en timme extra med mellanlandning i Berlin.

Ungerns huvudstad är en mycket spännande stad, rik på historia, kultur och gastronomi och Budapest har mycket prisvärda boenden och levnadskostnader i allmänhet. Med tanke på hur lätt och billigt det dessutom är att nå staden från Göteborg finns alltså inga skäl för dig att inte åka dit om du är sugen på det!