Flyg till Budapest från Köpenhamn går direkt, utan byten, så gott som dagligen en till två gånger mellan flygplatserna Kastrup och Ferenc Liszt International Airport. gruppereiser-budapest.jpgDessutom finns ett mycket stor antal möjliga flighter med ett byte varje dag mellan flygplatserna så utbudet av flyg Köpenhamn Budapest är stort och det är lätt att hitta en resa som passar en själv avseende pris, veckodag, tid på dygnet, vilket eller vilka flygbolag som man vill åka med och så vidare.

Flygtid Köpenhamn – Budapest

Flygtiden mellan Köpenhamn och Budapest är bara lite mindre än två timmar med direktflyg, vilket gör resan ungefär lika kort som flertalet resor till västeuropeiska storstäder så som Paris eller London. Även om man utgår från den svenska sidan av Öresundsbron så är den totala restiden inklusive transport till flygplatsen överkomlig.

Flygplatsen Ferenc Liszt International Airport har dessutom riktigt bra kommunikationer med centrala Budapest i form av bland annat tåg, så inte heller den aspekten är till någon nackdel för smidigheten i att resa till Budapest jämfört med andra storstäder. Med ett byte av flyg tar sträckan i regel åtminstone en timme längre, och snabbast går det ofta om bytet sker i till exempel Berlin eller Warszawa.

Ungern är ett mycket prisvärt land att visats i och dess huvudstad har ett enormt rikt utbud av fantastisk kultur, underbar mat, vacker arkitektur och ett brett utbud av shopping. Med tanke på hur lätt det är att ta sig dit från Danmark eller södra Sverige finns alltså alla skäl att överväga att spendera nästa weekend eller semester där!