Flyg till New York från Köpenhamn går nonstop, utan byten, så gott som dagligen – och ofta med två eller tre avgångar och med ett par olika flygbolag. När flera avgångar finns är de dessutom i regel utspridda över flera olika delar av dagen, vilket ökar chansen att hitta en resa som passar just dig och dina förutsättningar och det finns många flyg från Kastrup till så väl John F. Kennedy International Airport som till Newark International Airport. Dessutom finns mängder av flyg på sträckan med bara ett byte, vilket gör utbudet av flyg Köpenhamn New York enormt och innebär också att även du som föredrar ett specifikt flygbolag med stor sannolikhet kan hitta en resa på sträckan.

Flygtid Köpenhamn – New York

Flygtiden mellan Köpenhamn och New York är i normala fall cirka åtta och en halv timme med direktflyg. Väljer du en resa med ett byte så tar resan i regel åtminstone två timmar längre. Värt att känna till är att avståndet till de mest centrala delarna av staden, såsom nedre Manhattan, är i princip likvärdigt från både John F. Kennedy International Airport och Newark International Airport, så vilken flygplats som är slutdestination påverkar inte den totala restiden med direktflyg särskilt mycket. Hittar du ett flyg med byte till flygplatsen LaGuardia så kan du dock tjäna in lite av den utökade restiden genom att transittiden till staden blir kortare.

New York City är säkerligen världens mest ikoniska stad och ett måste att besöka någon gång i livet, så det finns all anledning att utnyttja de goda förbindelserna mellan Öresund och NYC!