Direktflyg mellan Stockholm och New York finns dagligen, vanligen i form av en till tre avgångar och flera olika flygbolag har trafik på sträckan. Samtliga avgångar med direktflyg sker från Arlanda medan det går att landa antingen på John F. Kennedy Airport eller på Newark International Airport.

Utöver det finns ett mycket stort antal möjliga resor med bara ett byte av flyg mellan städerna, vilket ger ett stort totalt utbud av flyg Stockholm New York.

Därmed finns stora möjligheter att hitta en lämplig resa även om avgången måste ske en särskild tid på dygnet, eller om man föredrar ett visst flygbolag av till exempel bonuspoängsskäl och så vidare – och likaså är chanserna goda att hitta prisvärda flyg mellan städerna.

 

Flygtid Stockholm – New York

Att flyga direkt mellan Stockholm och New York tar vanligen mellan åtta till nio timmar. Vid byte av flyg ökar restiden i regel med åtminstone en timme, och det snabbaste bytet sker oftast i Oslo. Även byten i Köpenhamn och isländska Keflavik kan ofta innebära förhållandevis kort restid.

Avståndet och transporttiden från John F. Kennedy Airport och Newark International Airport till centrala New York (nedre Manhattan) är i princip likvärdiga, så vilken av dessa som är ankomstflygplats lär inte behöva vara avgörande för valet av flight för de flesta, men bor man i västra delen av New York är det troligtvis snabbare dit från Newark, medan boende i södra delen lär ha närmre till ”JFK”.

Det har troligtvis aldrig varit smidigare och billigare att ta sig till New York City från Stockholm än det är idag, så har du alltid drömt om att uppleva staden är det helt rätt att passa på nu!