Flyg + hotell = Smart

Weekendresa Nice {{pricePerGuest | currencyEx : 0 : false}}/pers

Flyg / 3 Hotellnätter / 2 pers

Uppdaterad {{lastUpdated}}
Sök flyg + hotell

Weekend i Nice

Franska rivieran med sitt magiska ljus och doften av pinjeträd har förfört romantiker i många generationer. Nice är den största staden och full av intressanta saker att göra i både badkläder och finkostym. Badar gör du mitt i stan och här finns gott om bra restauranger och udda shopping. Glassa i en bar längs Promenade des Anglais eller gör som författaren Per Hagman och häng på de slitna haken runt Boulevard Gambetta och Gare de Sud. Filosofera över livet medan du smuttar på din pastis.

Nice, eller Nissa på italienska, hörde till Sardinien ända fram till 1860 då Italien enades vilket märks på atmosfären, språket och inte minst på matkulturen. Bara här du kan äta en socca,
+

(kikärtspannkaka), eller pizzaladière (lökpizza med anjovis). Det lokala köket heter "Cuisine Nicoise", och är billigast och godast på Chez Palmyre, 5 Rue Droite. Men boka bord i tid, det finns bara 12 plaster!

Gillar du konst och design finns mycket att se. Förutom det obligatoriska besöket på Chagallmuseet får du inte missa Falabrac Fabric, ett nyskapande konstnärskollektiv som gör nytt av gammalt. De har galleri och vegetariskt café på Rue Benoit Bunico i Gamla Stan.

Vill du hellre festa är du i gott sällskap. De värsta partylejonen åker dock hellre till Saint-Tropez och Cannes men här finns gott om klubbar och jazzhak med prestigelös atmosfär. Och såklart Casino Ruhl där baren aldrig stänger.

Växlingskurs

1 EUR / 11,22 SEK

Valt flyg
WEEKENDRESA NICE. FLYG / 3 HOTELLNÄTTER
{{pricePerGuest | currencyEx}}/pers
Priset avser flygresa inkl. flygskatt samt del i rum/lägenhet med reservation för ev. slutförsäljning. Önskar du andra hotell eller datum? Resfeber har fler hotellval.
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.