Annons:
Flyg + hotell = Smart

Weekendresa Vilnius {{pricePerGuest | currencyEx : 0 : false}}/pers

Flyg / 3 hotellnätter / 2 pers

Uppdaterad {{lastUpdated}}
Sök flyg + hotell

Weekend i Vilnius

Nedbränt av svenskar, ockuperat av tyskar, 46 år bakom Järnridån. Kanske är det Vilnius dramatiska förflutna som gjort denna medeltidstad till Baltikums mest vitala huvudstad. Här är det en avslappnad stämning, du äter billigt och får pengar över till kul shopping och god öl.

Under kalla kriget var det få turister som fick tillfälle att beundra Vilnius vackra gamla stan, som nu finns på Unesco:s världsarvslista. Idag är det desto fler som kommer hit, inte minst för att gifta sig. Här finns hela 22 katedraler och bröllopen duggar tätt under högsäsong. Lika tätt är det mellan pubarna och de udda små affärerna. Missa inte den bohemiska republiken Uzupis med egen flagga och
+

president. Här kan du lätt tillbringa en hel dag med att kolla in gatukonsten och väggmålningarna. Ät sen hemlagad litauisk mat på restaurang Snekutis och skölj ner med en lokal öl.

Secondhandtrenden är stor i Litauen och du som gillar vintagekläder ska kika in på De Zavu Boutique på Savičiaus g. 5. Du kommer garanterat inte ut tomhänt! Mint Vinetu på Sv. Ignoto är ett mysigt bokantikvariat som serverar gott kaffe till jazziga toner.

Andra saker att göra i stan är ett besök på Kalvarijų Turgus, även kallad Russian Market. Här hittar du det mesta mellan himmel och jord, vad sägs om en kamera Made in CCCP?

-
Valt flyg
WEEKENDRESA VILNIUS. FLYG / 3 HOTELLNÄTTER
{{pricePerGuest | currencyEx}}/pers
Priset avser flygresa inkl. flygskatt samt del i rum/lägenhet med reservation för ev. slutförsäljning. Önskar du andra hotell eller datum? Resfeber har fler hotellval.
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.