Annons:
Flyg + hotell = Smart

Weekendresa Genève {{pricePerGuest | currencyEx}}/pers

Flyg / 2 hotellnätter / 2 pers

Sök flyg + hotell

Weekend i Genève

Genève, en av Schweiz vackraste städer, har en internationell prägel. Staden har knappt 200 000 invånare men drar till sig stora mängder besökare. Inte minst beroende på alla stora organisationer som har sina Europakontor här – FN, WHO och Röda Korset för att nämna några.

Genève kallas "parkernas stad" – en fjärdedel av stadens yta består av parker, perfekta att promenera i. Den engelska trädgården, som ligger vid den västra stranden av sjön, är en av stadens mest livliga parker och här finns den berömda blomklockan. Bastionparken, som startade som Genèves första botaniska trädgård, är en underbar plats i hjärtat av staden med sina vackra monument,
+

fontäner och statyer.

En promenad längst sjön för att se stadens mest kända landmärke Jet d'Eau är ett måste. Fontänen är en av de högsta i världen. En annan turistattraktion är katedralen St. Pierre, som är känd för att ha varit hemvist för Jean Calvin, en av ledarna för den protestantiska reformationen.  Vackert belägen i en park finner du Palais des Nations, FN:s viktigaste byggnad efter FN-skrapan i New York.  Här kan du gå på rundtur och se bland annat ”Salen för mänskliga rättigheter” och ”Civilisationernas Allians” som är inrett av konstnären Miquel Barceló.

Shopping i Genève är av den lyxigare varianten med juvelerare, klockaffärer och chokladbutiker. Exklusiva affärer, perfekta för fönstershopping, hittar du på Rue de la Confédération, Rive Droite, Rue du Mont Blanc, Place du Molard, Rue du Marché och Rue du Rhône.

-
Vy över Genève
Valt flyg
WEEKENDRESA GENÈVE. FLYG / 2 HOTELLNÄTTER
{{pricePerGuest | currencyEx}}/pers
Priset avser flygresa inkl. flygskatt samt del i rum/lägenhet med reservation för ev. slutförsäljning. Önskar du andra hotell eller datum? Resfeber har fler hotellval.
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas/ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten. Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.